Preşedinţia: Ambasadorii statelor UE şi-au manifestat îngrijorarea cu privire la modificările Codului de Procedură Penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Prezidenţială a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în cadrul reuniunii cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti, diplomaţii şi-au manifestat „îngrijorarea cu privire la modificările Codului de Procedură Penală“.

„În cadrul reuniunii, ambasadorii statelor membre ale Uniunii şi-au manifestat îngrijorarea cu privire la modificările Codului de Procedură Penală care au fost adoptate de către Parlamentul României. În opinia acestora, în măsura în care aceste modificări vor intra în vigoare, cooperarea în domenii precum judiciar şi poliţienesc între România şi celelalte state membre va fi afectată. De asemenea, vor exista serioase semne de întrebare cu privire la garanţiile oferite de statul român referitoare la utilizarea corectă a fondurilor europene de care beneficiază ţara noastră“ se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Pe de altă parte, în cadrul discuţiilor referitoare la evoluţiile din plan intern, preşedintele României s-a referit „la nevoia de consolidare a democraţiei şi a statului de drept, ca elemente esenţiale pentru parcursul viitor al ţării noastre. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că va urmări în continuare obiectivul major asumat încă de la începutul mandatului său, de garantare a independenţei justiţiei şi continuare a luptei împotriva corupţiei. Preşedintele României a exprimat convingerea că cetăţenii români merită legi pragmatice care să contribuie la consolidarea independenţei justiţiei şi să garanteze funcţionarea statului de drept, în conformitate cu valorile europene7,precizează sursa citată. 

De asemenea, Iohannis a subliniat că, pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, România va depune toate eforturile în direcţia avansării substanţiale a negocierilor privind viitorul buget al Uniunii, astfel încât să fie posibilă obţinerea unui acord politic corespunzător şi în timp util.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite