Adio dreapta, te-ai compromis definitiv!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ce motiv de pe lumea asta preşedintele Traian Băsescu a trebuit să se implice atât de mult în ciorba Partidului Democrat Liberal şi să îi sufle în pânze Elenei Udrea la alegeri? Ca apoi, după ce partidul l-a ales pe Vasile Blaga, acelaşi preşedinte să iasă public şi să spună “Adio, PDL!”?

Ştim şi noi şi dumneavoastră, domnule Traian Băsescu, că trebuia să spuneţi “adio” PDL-ului imediat ce aţi ajuns preşedinte. Dar dacă tot n-aţi făcut-o niciodată, pentru ce le daţi apă la moară suspendacilor care abia aşteaptă astfel de greşeli? Nu pot pricepe o astfel de atitudine din partea unui preşedinte în funcţie. 

Elena Udrea nu are credibilitate în rândul electoratului de dreapta, nu ar fi putut niciodată coagula un partid ciuruit la ultimele două confruntări cu electoratul şi, cu toatea astea, v-aţi supărat foarte tare că nu a ieşit Domnia Sa preşedinte la PDL. Cu baroni ca Gheorghe Ştefan şi Florin Popescu, susţinătorii fervenţi ai doamnei Udrea, aţi fi vrut să faceţi opoziţie USL-ului? Sunt de acord că Vasile Blaga va bate la uşa lui Crin Antonescu, iar acesta îl va primi cu braţele deschise. A şi spus-o, de altfel, atunci când a recunoscut că la următoarele alegeri e musai ca PDL să facă alianţă cu un alt partid ca să poată intra la guvernare, dar, vedeţi? Blaga a vorbit de gu-ver-na-re. Ce credeţi că îşi doresc cei mulţi care cotizează de opt ani la partid? Să se lase conduşi de un buldog politic de rasă, deschis la alianţe, care să ducă partidul înapoi la masa bogaţilor? Sau să continuie să pompeze bani într-un partid condus de Elena Udrea, susţinută de o mână de baroni impotenţi care nu trec de 15%?

Bun, din PDL mai face parte şi aripa reformatoare condusă de Monica Macovei. Dacă tot v-aţi implicat în susţinerea unui candidat din Opoziţie, domnule Preşedinte, de ce nu aţi susţinut-o pe Monica Macovei? Ar fi fost gura de oxigen de care PDL are nevoie acum. 

În sfârşit, răul a fost săvârşit. Vasile Blaga, repet, un politician pur-sânge, a ieşit preşedintele partidului, iar cei care l-au ales au dat un vot de blam preşedintelui Traian Băsescu. Că e aripa FSN-istă, că este cea moscovită, nu ştiu, cert este că cei mai mulţi din PDL vor înapoi la “caşcaval”. Până la urmă, de asta faci politică, pentru a guverna, nu pentru a lătra pe margine despre doctrina de dreapta sau de stânga. Şi oricum, în România nu mai există stânga şi dreapta de foarte mulţi ani. Şi Blaga îi va duce înapoi la guvernare, prin uşa larg deschisă de Crin Antonescu, la rândul lui sâcâit de Victor Ponta şi pactul lui cu Traian Băsescu. 

Radu Stroe, ministrul de Interne, vorbeşte deja de o nouă suspendare. Sigur că preşedintelui Traian Băsescu i-ar plăcea un nou război deschis cu USL, pentru că sunt covins că l-ar câştiga iar - mai că m-aş bucura şi eu să îi mai văd înfrânţi o dată pe cei care şi-au făcut un scop în viaţă din suspendarea lui Băsescu - dar, cu o nouă suspendare România ar fi compromisă definitiv în Europa. Revenind la dreapta politicii româneşti, MRU şi Pavelescu ţopăie aiurea cântând prohodul PDL. Se bat cu pumnii în piept spunând că ei sunt adevărata dreaptă din România. Pfff, cred că a sosit vremea partidului “Albă ca Zăpada” proorocită de Sebastian Lăzăroiu...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite