Adina Vălean, al patrulea cel mai influent europarlamentar din Parlament. Pe ce loc se află următorul ales român

Adina Vălean, al patrulea cel mai influent europarlamentar din Parlament. Pe ce loc se află următorul ales român

Adina Vălean FOTO Arhivă

Potrivit unui studiu realizat de „VoteWatch Europe”, în care se urmăreşte gradul de influenţă şi deciziile politice ale europarlamentarilor, Adina Vălean, aleasă în 2014 pe listele PNL, se află pe locul patru, în faţa unor politicieni ca Guy Verhofstadt, liderul ALDE, sau Udo Bullmann, liderul grupului social-democrat din PE.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adina Vălean conduce Comisia de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară, şi a strâns 70.5 puncte din 100 în topul „VoteWatch Europe”. Clasamentul ia în calcul trei factori în atribuirea punctelor: inluenţarea politicilor europene, poziţiile de leadership şi conexiunile politice la nivel european. Vălean a obţinut cel mai mare punctaj la prima categorie
 
Soţia lui Crin Antonescu a depăşit politicieni renumiţi precum liderul ALDE, Guy Verhofstadt sau germanul Udo Bullmann, liderul grupului social-democrat din Parlamentul European. Pe primul loc al clasamentului se află Antonio Tajani, urmat la mică distanţă de Manfred Weber.
 
Următorul român din topul VoteWatch este social-democratul Mircea Pascu, care se află pe locul 31. Paradoxal, acesta nu se mai regăseşte pe listele PSD pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 26 mai.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: