Adevărurile despre violenţele de vineri, 10 august

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunile de ştiri încă nesupuse puterii politice PSD-ALDE au redifuzat cu consecvenţă, pe toată durata week-endului şi în zilele imediat următoare, imaginile care suprind acţiunile violente demente comise vineri de angajaţii Jandarmeriei Române, nu doar împotriva ultraşilor, ci îndeosebi asupra populaţiei care şi-a exercitat dreptul de a protesta paşnic.

Acestor imagini li s-au alăturat alte nenumărate mărturii audio, video, verbale ale celor care au fost victimele acestor violenţe. O seamă dintre aceste victime, peste 200, au dat deja curs apelurilor venite atât din partea Procuraturii Generale cât şi din aceea a Poliţiei Române de a depune mărturie, eventual chiar plângeri penale, în cazul în care se consideră a fi fost agresate în chip nejustificat de angajaţii aceleiaşi instituţii de forţă care s-a dovedit profund viciată politic.

Presa de investigaţie a intrat în posesia unor detalii care nu sunt deloc nici în favoarea Jandarmeriei în ansamblu, nici în aceea a conducerii acesteia, nici în sprijinul neadevărurilor în cascadă ori a explicaţiilor penibile furnizate de domnii Marius Militaru şi Georgian Enache şi nici în acela al vârfurilor politice ale coaliţiei PSD-ALDE. Începând cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, continuând cu Carmen Dan, cu complet iresponsabilul Codrin Ştefănescu, cu din ce în ce mai jalnicul Varujan Vosganian, cu comunicatorii celor două partide, dar şi cu liderii politici din teritoriu care nu fac decât să repete, atunci când sunt în stare şi nu li se împleticeşte limba din cauza stării avansate de ebrietate (cazul Dumitru Buzatu de la Vaslui) indicaţiile tembele venite de la Centru.

În răstimpul care s-a scurs de vineri, 10 august până astăzi a devenit de domeniul evidenţei premeditarea acţiunilor violente ale Jandarmeriei. Faptul că planul pus la cale de Carmen Dan în complicitate cu conducerea Jandarmeriei şi care a fost pus în aplicare slugarnic de un anume Cătălin -Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale Vlad Ţepeş, despre a căruia carieră se spune că şi-ar afla originile în Securitatea ceauşistă, de prefectul Capitalei, o anume cetăţeană pe care o cheamă Cliseru Speranţa, avea în vedere escaladarea violenţei şi instrumentalizarea ei în folosul puterii politice de la Bucureşti.

Aceasta, în frunte cu Liviu Dragnea, inspirată de modelul mineriadelor, model patentat de FSN, strămoşul PSD-ului de astăzi, miza pe faptul că acţiunile în forţă vor descuraja populaţia, că demonstraţiile vor fi lichidate încă de vineri noaptea şi că astfel se va întări puterea personală a liderului social-democraţilor români. Marea greşeală de planificare comisă de conducerea PSD în complicitate cu putregaiul care  a condus şi care conduce şi astăzi Jandarmeria Română (un putregai care nu doar că trebuie înlăturat, ci şi cercetat cu maximă celeritate şi, în cazul în care sunt suficiente probe care să-i ateste vinovăţia, trimis urgent în faţa Tribunalului militar) e că nu a realizat că suntem în anul 2018 şi nu în iunie 1990 şi nici în septembrie 1991. De aici şi minciunile ridicole ale unor zise doamne precum Viorica Dăncilă, care a dezinformat organismele europene sau fosta procuroare comunistă Norica Nicolai, dar şi plagiatorul dovedit Liviu Marian Pop. Îngrijorător e că din acest cor al mincinoşilor fac parte şi oameni foarte tineri. Tot felul de Coriolan Drăgănescu cu mai mult sau mai puţin talent. De la pesedistul Manole la aldistul orădean Corcheş, un fel de Sfarmă-Piatră al cuvintelor, dar şi la colegul său de partid Tudor-Tim Ionescu, pe care l-am văzut aseară şi înfoiat, şi plin de sine, dar şi de o obrăznicie fără seamăn la Digi 24.

Din 1990 au trecut 28 de ani. Şi, în pofida faptului că eşafodajul democratic clădit de atunci încoace în România nu este tocmai impecabil, cetăţenii ţării au înţeles că au drepturi. Că nu sunt nici supuşii, nici sclavii efemerilor conducători politici, dar nici ai instituţiilor de forţă în faţa cărora ar fi obligaţi să stea smirnă, fără să crâcnească, aşa cum erau siliţi să o facă în faţa organelor de Miliţiei şi de Securitate de dinainte de Decembrie 1989.

Atacurile continue date de puterea PSD-ALDE din ianuarie 2017 încoace împotriva justiţiei, a Preşedinţiei, a presei independente sunt departe de a-şi fi atins scopurile. Oricâte ticăloşii le-ar putea trece prin minte unor indivizi de teapa lui Dragnea, Tăriceanu, Paul Stănescu, Carmen Dan, Ştefănescu Codrin, Claudiu Manda, Lia Olguţa Vasilescu, Dumitru Buzatu, oricât de fără coloană vertebrală ar fi rândaşii lor mediatici precum Cristoiu, Gâdea, Badea, Ciutacu, Cristache de la TVR, Andronic, Chirieac, Pieleanu, acestea se izbesc de faptul că România este  ţară NATO şi UE.

Organismele europene şi alianţei militare nord-atlantice monitorizează cu maximă atenţie ceea ce se întâmplă azi n România. Uniunea Europeană o face cu interes maxim având în vedere faptul că începând din ianuarie 2019 România ar urma să preia preşedinţia Consiliului European. La Bruxelles deja sunt semne de întrebare dacă ţara noastră este pregătită să îşi exercite, aşa cum se cuvine, mandatul. Un eşec la acest capitol va cădea exclusiv în sarcina coaliţiei PSD-ALDE. Numai că decontul final va fi simţit de toţi românii.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite