Cartianu, despre modificarea Codului Penal: Între Ponta şi Antonescu a fost o înţelegere de tip borfaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cartianu a vorbit la Adevărul Live pe tema Legii amnistiei şi a modificării Codului Penal
Grigore Cartianu a vorbit la Adevărul Live pe tema Legii amnistiei şi a modificării Codului Penal

Jurnaliştii Grigore Cartianu şi Liviu Iolu au discutat, luni, la Adevărul Live, despre modificările aduse Codului penal de către parlamentari, dar şi despre Legea amnistiei.

În opinia jurnalistului, înţelegerea dintre liderul PNL Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta a fost una de tip borfaş”.

A fost o înţelegere de tip borfaş. Antonescu spune clar cum Ponta i-a propus, tactică de borfaş. Nu a venit Antonescu să ne spună, a spus doar conducerii partidului, cu uşile închise. Cineva a scos înregistrarea şi l-a dat de gol. Arată că el s-a înţeles cu Ponta pe amnistie, apoi s-a speriat”, a opinat Cartianu.

Grigore Cartianu despre cum se superimunizează borfaşii din Parlament

În acelaşi timp, jurnalistul a vorbit despre reacţiile din partea ambasadelor, reacţii care au fost, în opinia sa, mai dure „în spatele cortinei“.

„Miercuri au curs reacţiile dure. Mi-a plăcut o afirmaţie a unui liberal, cred, a unui deputat PNL de Vâlcea, care a spus: « Domnule, am votat ca o cireadă de vaci!» Eu aş spune şi de boi, chiar foarte mulţi boi. Probabil că în spatele cortinei au fost mai multe reacţii, mai consistentă reacţia Comisiei Europene“, a arătat Grigore Cartianu.

Despre întâlnirea dintre Ponta, Zgonea şi Cazanciuc:

„Nu renunţă la Legea amnistiei, să-şi elibereze infractorii, că la asta se gândesc ei. Vor să-şi elibereze hoţii politici, cei care sunt pe cale să intre în puşcării, alţii care sunt luaţi acum de DNA“, crede Cartianu.

Despre nominalizarea PNL la Ministerul Culturii:

„Dacă aduni infractorii politici din România, şi vorbesc de cei care au deja apostila DNA, ANI, a Parchetului, sunt cu miile. Îl vedem şi Gigel Ştirbu, a cărui familie a avut dosar DIICOT şi făcea contrabandă. Şi el făcea. Vrea să fie ministrul Culturii. L-a enervat un pic Andrei Pleşu şi a zis că e mândru de numele “care” i l-au dat părinţii“, a mai arătat jurnalistul.

„Îl ştiu pe omul ăsta când deschide gura. Este, după orice ştachetă, un prostovan. Nu am ce face dacă ăsta e nivelul lui. Si e un politruc infect. Sunt alţii mai inteligenţi, abili, ăsta numai încearcă. Este, pur şi simplu,un prostovan politic. Să-l duci la Cultură pe ăsta ? Te doare mintea“, a mai spus Cartianu.

„Gigel Ştirbu ăsta parcă e mai potrivit la PSD. Domnule, vine PNL cu el, partidul din care face parte Neagu Djuvara.La anumite ministere mai contează şi IQ-ul, măcar pentru faptul că gestionezi un domeniu cu oameni inteligenţi“, a continuat jurnalistul.

Despre refuzul lui Bolcaş de a prelua postul de la CC:

„Institutul Elie Wiesel a fost ferm până la capăt. Manifestările lui au fost antisemite ani de-a rândul. Când te afişezi cu Vadim ani de zile, în manifestări antisemite, antişovine, ai fost într-un partid extremist. Nu ai ce să cauţi la CC. Oricum, vor găsi un alt aparatcik pe care să-l trimită acolo, dar măcar să nu fie unul care să ne sfideze în asemenea hal“, a comentat Cartianu refuzul avocatului Lucian Bolcaş de a prelua postul de judecător la CC.

Despre proteste:

„Evenimentele de acum ne dau ocazia să semnalăm existenţa unor spirite civice puternice. Nu le ştiam, erau acolo, latente. Oamenii de la Roşia Montană, de la Bucureşti, oamenii care ies în faţă ca lideri autentici, le vedem verticalitatea, gândirea sănătoasă, pentru că partidele tocmai asta au distrus prin selecţia lor. Chiar şi politicienii tineri – uitaţi-vă la Ponta, la Ciucă – selecţia a fost făcută doar pe ideea să nu cârtească, să nu deschidă gura când ne văd furând, ba dimpotrivă, să pună şi ei umărul la marea operă de jefuire“, crede jurnalistul Grigore Cartianu.

Totodată, Grigore Cartianu a subliniat că are o propunere pentru preşedintele Traian Băsescu.

„Ii propun lui Băsescu să declanşeze un referendum prin care Legea electorală să sune cam aşa : pe listele electorale vor fi partide şi candidaţi, dar şi votul de blam, care să însemne că e o căsuţă în care, dacă votez, înseamnă că am dat vot de blam întregii liste care mi-a oferit vot de blam. Ce înseamnă asta ? Dacă mai mult de jumătate din alegători se prezintă la vot şi dau vot de blam alegerile sunt anulate. Intr-o lună de zile, se fac noi alegeri şi pe liste nu au voie să apară cei care au candidat. Repet asta până când populaţia dă un vot majoritar unor politicieni, până venim cu alţi oameni“, a explicat Cartianu.

Modificările Codului Penal şi ale Legii amnistiei au scos aseară sute de oameni în stradă, care au încercat să atragă atenţia  asupra superimunităţii la care aspiră parlamentarii români.

Aceste modificări pot fi fitilul care aprinde bomba de la picioarele liderilor USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite