Adevărul LIVE: Ciprian Ciucu, candidatul surpriză de la Primăria Bucureşti: De dimineaţă mi-am înregistrat demisia din funcţia de preşedinte CNI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Ciucu, candidat surpriză la Primăria Capitalei FOTO Eduard Enea
Ciprian Ciucu, candidat surpriză la Primăria Capitalei FOTO Eduard Enea

Ciprian Ciucu - candidat la primăria Capitalei susţinut de partidul M10 - şi europarlamentarul Monica Macovei vin la Adevărul Live pentru a răspunde întrebărilor cititorilor cu privire la planurile de câştigare a celei mai râvnite primării din România.

Ciprian Ciucu: Am acceptat să reprezint M10 pentru că mă regăsesc în oamenii de acolo şi în valorile acestui partid. Este unul dintre puţinele partide de care nu îmi e ruşine. Candidez independent pentru că nu vreau să mă limitez la ce poate M10 în acest moment. Poate mult. Am fost surprins de ce am găsit acolo. Partidul este structurat şi organizat, dar vreau mai mult. Vreau să fac o coaliţie mult mai largă, o paltformă de organizaţii civice.

Monica Macovei: Cred în Ciprian. Într-un fel seamănă cu mine. E un constructor ca şi mine. Este un om onest, competent. Ne potrivim şi ne înţelegem. Este un om care are integritate ca şi noi. Aveam mai multe variante, dar l-am vrut pe Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu: Ei când mi-au propus le-ma pus o condiţie, să trec pritnr-un vot preliminat în organizaţia Bucureşti. I-am rugat să organizeze alegeri libere. AU mai fost doi candidaţi. Oamenii m-au votat pe baza a două dezbateri pe care le-am avut în sediul lor.

Despre o posibilă incompatibilitate între funcţia de preşeidnte CNI şi cea de candidat

Ciprian Ciucu: Incompatibilitatea legală nu exista pentru că în lege se face referire la partide politice. Eu nu sunt membru de partid politic. Eu sunt un candidat independent. Pe mine m-au propus 14 organizaţii non-guvernamentale. Ar fi apărut atacuri pe zona aceasta. Nu m-ar fi vulnerabilizat doar pe mine, ci şi Consiliu. De dimineaţă am fost la Senat şi mi-am înregistrat demisia. Le-am dat mail colegilor din CNI. Le-am lăsat ceva în muncă.


Ciprian Ciucu, presedinte al Consiliu National de Integritate (CNI) din februarie 2015, este candidatul surpriză sustinut de partidul Monicai Macovei, M10, la alegerile pentru Primaria Capitalei. Lansarea în cursa pentru primărie a avut loc duminică, într-o conferinţă de presă.

Ciprian Ciucu este director de programe, membru fondator si director al Centrului Roman de Politici Europene (CRPE). Are experienta in sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizatii cunoscute precum "Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile", "Centrul Educatia 2000+ (Soros Open Network)". A acordat consultanta in cadrul mai multor proiecte de asistenta tehnica (Banca Mondiala, Comisia Europeana, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agentii si ministere din Romania si Republica Moldova.

În perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea din Bucuresti, unde a tinut cursul de managementul proiectelor in cadrul Departamentului de Studii Europene al Facultatii de Litere.

Intră pe live.adevarul.ro pentru a adresa întrebări în direct pentru Monica Macovei şi Ciprian Ciucu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite