Laurenţiu Leoreanu: Autostrăzile şi spitalele regionale ale PSD au rămas doar pe foile de hârtie din studiourile de televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu a vorbit, la Adevărul Live, despre modul cum vrea formaţiunea sa să-l demită înlăture pe Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor, Ordonanţa de urgenţă pe legile Justiţiei şi candidaturile pentru alegerile europarlamentare.

Principalele declaraţii: 

  

Laurenţiu Leorian: În şedinţa biroului executiv de la începutul acestei săptămâni s-a votat un proiect de demitere al lui Liviu Dragnea. Sunt cel puţin patru puncte pe care acesta le-a încălcat. A semnat document fără a fi împuternicit, se află la conducerea Camerei Deputaţilor cu toate că nu are profilul unui preşedinte de Cameră, fiind deja condamnat în două procese şi având altele pe rol. Şi mai există încă o problemă, faptul că şi-a delegat atribuţiile vicepreşedintelui Iordache pentru a rezolva o problemă a sa. Sunt câteva lucruri pe care le vom aduce în atenţie, vom strânge semnături. Din discuţiile avute în Parlament, nu există o siguranţă pentru domnul Dragnea nici din partea propriilor oameni din partid. 

Adevărul: Domnul Dragnea explica că nu a fost o coincidenţă când a fost scrisă sesizarea către CCR, a zis că s-a întâmplat.

Laurenţiu Leoreanu: Ştim şi noi şi dumneavoastră, nu mai credem în coincidenţe. Departe de a crede că a fost o pură întâmplare. Dacă are argumente în acest sens, să le aducă şi să le susţină. 

Adevărul: Mai avem şi două moţiuni simple depuse şi votate în ultimul timp. Încă e unitate PSD-ALDE.

Laurenţiu Leoreanu: Deja încep să apară anumite lucruri, azi de la tribuna parlamentului un alt deputat ALDE a anunţat că nu va vota nici bugetul, nici alte proiecte ale coaliţiei de guvernare. Strigătul PNL începe să fie din ce în ce mai susţinut şi de către parlamentari care se află în arcul puterii. Înseamnă că oamenii încep să realizeze că acţiunile guvernamentale şi legislative nu merge într-un sens bun pentru ţară şi pentru români. 

De ce ar veni ALDE într-o coaliţie cu PNL? Ce pot promite partidele de opoziţie? 

Laurenţiu LeoreanuInclusiv din interiorul arcului guvernamental sunt voci care spun nu doar că Guvernul trebuie remaniat, ci şi să îşi modifice structura. Fostul ministru al Educaţiei deja a dispărut din peisajul guvernamental. Am anunţat cei cinci miniştrii care ar trebui demişi, era şi ministrul Educaţiei. Manuale pline de greşeli pe care nimeni nu şi le-a asumat, transmiterea de informaţii a rămas pe o cutumă, ar trebui adusă pe o linie modernă. A fost de curând votul la moţiunea pe Cultură, unde lucrurile merg din prost în mai prost. Ministrul Transporturilor, ministrul Economiei, sunt şi ei printre numele care ar trebui remaniaţi. 

Dacă ar fi să păstraţi un singur ministru care ar fi? 

Nu am să dau nume, există o persoană cu care eu am comunicat de-a lungul timpului, dar odată ajuns acolo, s-a îndepărtat de nevoile oamenilor. Guvernul trebuie restructurat, cu oameni care să răspundă şi nevoilor oamenilor şi nevoilor de comunicare pe parte europeană. 

Ce ştiţi despre solicitarea PNL către Avocatul Poporului?

Juriştii noştri lucrează la o sesizare, na ghinion că a plecat două săptămâni în concediu, dar se întoarce el, că nu are unde să meargă. PNL este împotriva derapajelor care aduc atingere egalităţii de şanse în justiţie. PSD, de când a venit la guvernare, are o pasiune şi o prioritate pentru a aborda legile justiţiei, a le scoate, a le schimonosi, nu au o aplecare către priorităţile României, către nevoia de dezvoltare. Acele autostrăzi, acele spitale regionale, trecute pe o foaie de hârtie în studiouri de televiziune, au rămas acolo. Nu avem nici măcar documentaţii finalizate sau scos la licitaţie. Nu vorbim de modernizări de şcoli. Foarte puţine investiţii în România. Şi mediul de afaceri respiră foarte greu. România, în loc să înregistreze paşi importanţi în dezvoltare, stagnează. Avem nevoie de aceste lucruri şi oamenii le aşteaptă. Eu ca fost primar ştiu că oamenii te judecă după ceea ce ai făcut. Cea mai proastă decizie, e atunci când nu iei nicio decizie. 

Foarte puţine nume de doamne pe listele pentru Europarlamentare. 

Aşa este, a fost termen şi s-a respectat pentru depunerea candidaturilor. Sunt mai mult de două doamne, s-a dorit să avem în acelaşi timp şi o distribuţie regională. S-a depus şi CV-ul, din care să rezulte activitatea profesională, politică, implicarea în relaţii internaţionale. Vom avea şi un studiu sociologic cu o componentă regională şi naţională. 

Ultimul Eurobarometru care a măsurat încrederea cetăţenilor în UE. Ni se spune la un moment dat despre România că avem o scădere de 10 puncte procentuale. Ce s-a întâmplat în acest interval? Din aprilie până în septembrie? 

Românii au fost şi sunt pro-europeni. Pe lângă faptul dacă vrei, subiectiv, că mulţi români trăiesc deja acolo. Vrem o ţară ca afară. Faptul că apare o diferenţă de 10 procente ar trebui să ne pună pe gânduri, da. Sigur că există anumite emoţii, acţiuni care pot modifica la un anumit moment impresia românilor, trăirile. Calupul, grosul e evident spre Europa. Opinia oamenilor transferă energia de la unele momente, dar sunt anumite partide care tocmai pentru a se auzi răspândesc tot felul de discursuri. Eu, indiferent de culoarea politică, nu pot agrea că un oficial român se prezintă la nivel european şi îşi blamează ţara şi poporul. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite