Florin Roman: Departamentul pentru organizarea Centenarului a fost umplut cu paznici şi cu fotbalişti. E un amestec de haos, incompetenţă şi lipsă de respect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Florin Roman. FOTO Eduard Enea
Deputatul Florin Roman. FOTO Eduard Enea

Deputatul Florin Roman, vicepreşedinte al PNL şi preşedinte al Comisiei de administraţie publică, a vorbit, la Adevărul Live, despre problemele referitoare la organizarea evenimentelor legate de Centenarul Marii Uniri, tensiunile din mai multe filiale liberale, dar şi despre efectele revoluţiei fiscale făcută de guvernele PSD.

Principalele declaraţii: 

Adevărul: E un adevărat haos pentru organizarea Centenarului. 

Florin Roman: E un amestec de haos, incompetenţă, delăsare şi lipsă de respect faţă de ţară. Trecutul este îngropat. Era previzibil că se va întâmpla asta din momentul în care Departamentul pentru organizarea Centenarului a fost umplut cu paznici şi cu fotbalişti. Ultimii doi şefi de Centenar au fost unul agent de pază şi altul fotbalist. Suntem la 8 luni de 1 Decembrie şi avem un an al Centenarului compromis. Joi, în urma moţiunii simple împotriva ministrului Culturii, prima moţiune de după Revoluţie împotriva unui ministru al Culturii, George Ivaşcu, ministrul Culturii, a fost la Alba, unde a avut o întâlnire cu primarul Mircea Hava şi cu preşedintele CJ. Deci mai am o speranţă. 

Salariile medicilor au început să scadă.

E un haos generalizat. Opoziţia a ţipăat la momentul respectiv din toată puterea. Legea salarizării a născut foartă multă frustrare. PSD a modificat-o deja de trei ori în Parlament. Dacă nu se anulează acest Regulament de sporuri, sau dacă nu fac o plafonare separată, deficienţele vor fi tot mai multe. Până în 2022, Legea salrizăării, la două-trei luni, va fi cârpită. Au dat-o cu oiştea-n gard. Prin neindexarea punctutlui de pensie, fiecărui pensionar i se ia din buzunar între 300 şi 800 de lei. Iar pensionarii au fost principalii votanţi ai majorităţii PSD-ALDE.

Ce credeţi că se va întâmpla cu legile Justiţiei?

Oamenii ăştia o ard cu statul paralel de ne-am săturat. Ponat şli Dragnea tîăiau porcii la vilele SRI. Dragne adansa pe masă, pe sub masă, chiar şi la bară. Era docil cu oamenii puternici ai vremii. Eu sunt lider de partid. Eu nu conosc judecători, nu cunosc şefi de servicii secrete. 

E domnul Hellvig, şeful SRI, cu care aţi fost coleg de partid. 

De când e în funcţie, am vorbit o singură dată cu el la telefon, cu ocazia zilei de naştere. Nu suntem prieteni de familie, nu ne-am făcut concediile împreună. Liderii PSD vorbesc de statul paralel, dar ei sunt paraleli cu realitatea omului de rând. Pe oamneii îi interesează de ce s-au scumpit alimentele, nu câte sarmale au mâncat liderii politici la vilele SRI.

Partidului lui Dacian Cioloş nu e o ameninţare pentru PNL?
Singurul partid care poate bate PSD e PNL, pentru că avem o echipă de primari şi de consilieri locali. Asta spun cifrele. Viitorul Guvern va fi format din PNL, partidul lui Cioloş şi USR. Dragnea va fi primul preşdinte al PSD care va reuşi performanţa să ducă PSD sub 30%. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite