Adevărul Live, Nicuşor Dan: Toţi arhitecţii din Primăriile Bucureştiului ar trebui să fie în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Edurad Enea
Nicuşor Dan FOTO Edurad Enea

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit, la Adevarul Live, despre finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului din banii bucureştenilor, dar şi despre proiectul său pentru Bucureşti.

Principalele declaraţii ale lui Nicuşor Dan:

Panseluţe, tei, băncuţe, aici sunt banii. Cu ani în urmă, chioşcurile cât o garsonieră. Se duce la Administraţia Străzilor o cantitate însemnată, dar nu ştii niciodată care sunt contractele. Sunt zone unde nu s-a mai asfalt de zece ani. Sunt bani pentru teatre, pentru Cercul cultural, mai avem Clubul Sportiv, Administraţia Cimitirelor. Nu este nicio schimbare faţă de anul trecut.

Sunt două lucruri. Unul care ţine de facturi şi contracte. Este un soft care îţi permite să pui pe site facturile imediat ce sunt emise. Atunci este mult mai simplu pentru oricine să vadă unde se duc banii aceştia. În ceea ce priveşte bugetul, am arătat cum se face la Londra şi Paris. O chestiune foarte simplă. Este un soft care îţi împarte banii pe direcţiile mari din Primării.

Despre o posibilă colaborare cu M10

Există deschidere din partea noastră. Cred că şi din partea lor. Nu există orgolii. Eu cred că se discută mult prea mult de lumea asta a partidelor noi. Fiecare dintre noi o să ne dăm testul de onestitate şi umilinţă, de bună-credinţă. Cred că este mai util ca discuţiile astea să se poarte în afara spaţiului public. Simt că oamenilor nu le place că discutăm despre noi, în loc ca aceste discuţii să fie undeva în spate, iar discursul să se concentreze pe proiectele pentru Bucureşti. Fără îndoială las şi o portiţă de dialog cu partidele mici.

Aţi susţine un alt candidat?

Teoretic, da. Nu ştiu dacă cuvântul dreapta este potrivit. Mi se pare târziu să apară cineva. Trebuie să pleci de la oarecare notorietate. Avem candidaţi şi pentru Primăriile de sector. Nu au fost validaţi de partid. Sunt doi pe loc.

Dacă ar accepta să fie susţinut de PNL

Mi se pare un scenariu prea îndepărtat. Las o mică portiţă, dar nu cred că scenariul este fezabil.

Despre programul său pentru Bucureşti

Cred că promisiunea de seriozitate faţă de funcţionarea admnistraţiei publice. Cred că oamenii încep să fie conştienţi că nu poţi într-un an sau doi să repari toată delăsarea de 25 de ani. Pe Transport. Şoseaua de Centură prin alocare de bani de la bugetul primăriei Bucureştiului, deşi nu este în Admnistraţia Bucureştiului, prin colaborare cu CNADNR. Mari parcări gratuite la intrarea în Bucureşti şi la teminalele linilor de metrou. Un transport previzibil. În acest moment nicio hartă nu avem. Unde se poate să avem bandă unică şi orarul în staţii. Abia după ce reuşim să scăpăm de maşini care ocupă prima bandă să vorbim de piste de biciclete. Să avem o reţea de biciclete şi să poţi să ajungi de acasă la serviciu fără să-ţi pui viaţa în pericol.

Problema uriaşă a RADET. În loc să dai 150 de milioane pe an să construieşti de la 5% centrale de cartie în punctele pe care le avem deja, cu reţele de distribuţie mult mai scurte. Necesită timp. Nu distrugi RADET înainte să ai soluţia aceasta. Costurile sunt de un miliard. Fondurile europene sunt de 18 milioane. Bucureştiul este aproape de marginea de 30% pentru acre legea nu te lasă.

Creşe, grădiniţe, insuficiente. Problema uriaşă a sănătăţii publice şi a spaţiilor verzi. Putem vorbi şi de sistemul de spitale, dar mă refer la poluare şi spaţiile verzi. Bucureştiul este cea mai poluată capitală eruopeană.

Toţi arhitecţii din Primăriile Bucureştiului ar trebui să fie în puşcărie
Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite