Adevărul Live. Ludovic Orban numără voturile Opoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte PNL FOTO Marian Iliescu
Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte PNL FOTO Marian Iliescu

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a fost invitat la Adevărul Live, unde a vorbit despre planurile noului PNL de a trânti Guvernul Ponta.

Invitat ieri la Adevărul Live, Ludovic Orban, liderul deputaţilor PNL, a vorbit despre planurile PNL de a trânti Guvernul Ponta. Orban a recunoscut că fără sprijinul celor 50 de parlamentari UNPR, „partidul interesului naţional“ aflat la guvernare alături de PSD, liberalii nu pot forma o nouă majoritate. „PNL are ca obiectiv îndepărtarea Guvernului Ponta. PNL este pregătit să-şi asume guvernarea. Vom negocia insituţional cu orice grup organizat de la nivelul Parlamentului, mai puţin PSD“, a spus Orban. Întrebat dacă va negocia cu partidul lui Gabriel Oprea, liderul PNl a răspuns: „Am să fiu onest cu dumneavostră. Este foarte dificil să obţii o majoritate care să ducă la adoptarea unei moţiuni de cenzură fără sprijinul UNPR“.

Orban este intransigent atunci când vine vorba de gruparea care s-a alăturat fostului preşedinte PNL, Călin Popescu Tăriceanu. „Domnul Tăriceanu a părăsit PNL prin uşa din dos pentru a se preda PSD pentru nişte mize personale extrem de mici. Este o relaţie care pe o lungă perioadă va împiedica un dialog. Atât parlamentarii, cât şi primarii care au părăsit PNL în cel mai important moment politic pentru viitorul României, în opinia mea, sunt plecaţi definitiv. Este foarte puţin probabil, mai ales cei din linia întâi care l-au susţinut pe Victor Ponta, să mai aibă uşa deschisă în PNL. Asta nu înseamnă că nu o să existe discuţii individuale cu parlamentari care l-au urmat pe Tăriceanu şi care ar putea vota o moţiune de cenzură“, a mai spus Orban.  

„NU NEGOCIEM CU UDREA  ŞI BĂSESCU“

Chiar dacă are nevoie de fiecare vot din Parlament, Ludovic Orban nu vrea să negocieze cu PMP, partidul Elenei Udrea. „PMP numără 15 parlamentari. Aşa cum am declarat în campania pentru alegerile prezidenţiale, că nu vom negocia cu Traian Băsescu şi cu Elena Udrea, nici acum nu vom negocia cu Elena Udrea sau cu cineva din PMP opţiunea unui sprijin“, a spus Ludovic Orban, care speră, totuşi, că unii parlamentari PMP nu ascultă de Elena Udrea.

„Dacă ei vor considera că trebuie să rămână Guvernul Ponta, să voteze conform acestei consideraţii, dacă vor considera că este bine să pice Guvernul Ponta, vor vota alături de noi. Eu îi cunosc pe parlamentarii PMP şi marea majoritate vor vota împotriva Guvernului Victor Ponta, indiferent ce spune Elena Udrea“, a conchis Orban.

SURPRIZA ALINA GORGHIU
Deputatul PNL a vorbit, pentru prima dată, şi despre competiţia internă pe care a dus-o împotriva Alinei Gorghiu pentru câştigarea copreşedinţiei PNL. „După alegerile prezidenţiale, am vorbit cu domnul Iohannis. Miercuri seara, 32 de filiale se pronunţaseră pentru susţinerea mea. Apariţia şi susţinerea Alinei Gorghiu a fost o surpriză. Decizia trebuia luată de către partid, fără o influenţare. Acesta fiind ales preşedinte, era clar că va influenţa votul“, a spus Orban, care spune că nu-i poartă pică lui Iohannis. „Nu am ce să-mi reproşez în relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis. Respect alegerea făcută de partid“, a mai punctat Orban.

Ludovic Orban FOTO Marian Iliescu

„Legea Big Brother nu a avut efect în Franţa“

În contextual atentatului terorist de la Paris, Ludovic Orban a vorbit şi despre legea securităţii cibernetice, contestată la Curtea Constiuţională(CCR) de către deputaţii PNL.

„Cred că aceşti extremişti, aceşti fanatici islamişti câştigă abia în momentul în care reuşesc să determine statele să restrângă drepturi şi libertăţi fundamentale pentru majoritatea zdrobitoare a cetăţenilor care beneficiază de aceste drepturi. Ar fi cea mai mare greşeală ca astfel de atentate teroriste să ducă la limitarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor pentru că, de fapt, democraţiile europene, democraţiile nord-atlantice sunt constituite exact pe această filosofie a drepturilor naturale, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor“, a arătat Orban.

Prim-vicepreşedintele PNL nu crede că legea Big Brother este soluţia la atacurilor teroriste şi cibernetice. „În Franţa există Legea Big Brother, după ştiinţa mea, dar nu a avut efect. E nevoie de o mai mare atenţie din partea poliţiei – publicaţia respectivă, care este o publicaţie incomodă, care a generat nemulţumiri în extrem de multe grupuri, a mai fost ţinta unor atacuri. Nu trebuia inteligenţă sau cercetare ca să iei măsuri sporite de siguranţă pentru acea publicaţie. De asemenea, este foarte importantă şi identificarea zonelor unde există acest pericol de fanatism care se poate transforma într-un potenţial de risc de atentate contra cetăţenilor. Cred că nu trebuie folosită emoţia publică apărută în urma unui atentat pentru a justifica aceste legi care nu au ce căuta într-o societate democratică“, a completat deputatul PNL.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite