Soluţia PNL pentru criza din energie: Abrogaţi imediat taxa pe cifra de afaceri pentru sistemul energetic. Astfel, salariile minerilor ar putea fi majorate cu 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Dancă,purtător de cuvânt al PNL şi canidat în cursa internă pentru Priimăria Capitalei. FOTO Facebook
Ionel Dancă,purtător de cuvânt al PNL şi canidat în cursa internă pentru Priimăria Capitalei. FOTO Facebook

Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL şi candidat în cursa internă pentru Primăria Capitalei, a vorbit, la Adevărul Live, despre soluţiile liberalilor pentru criza din sistemul energetic. De asemenea, Ionel Dancă a explicat cum poate fi stopat valul de infractori eliberaţi înainte de termen pe legea recursului compensatoriu, legea adoptată de majoritatea PSD-ALDE-UDMR.

Adevărul: Sunt mii de mineri care au intrat în grevă la CEO Oltenia. Ce soluţii există pentru rezolvarea problemei?

Ionel Dancă: Situaţia este foarte gravă şi se extinde către zona Complexului Energetic Huneodoara. România este într-o criză a sistemului naţional de energie. Nu mai sunt stocuri de cărbuni. România trebuie să importe mai multă energie, ceea ce este revoltător. Trebuie abrogată imediat taxa pe cifra de afaceri de 2% impusă de Guvern pentru sistemul energetic. Fără această taxă, salariile minerilor ar putea fi majorate cu 20%. E nevoie de o sesiune extraordinară pentru legea bugetului de stat, trebuie abrogată legea recursului compensatoriu, sunt chestiuni urgente pentru care Guvernul nu are soluţii. 

Care au fost discuţiile în Guvernulul Cioloş pe tema recursului compesatoriu?

Existau mai multe decizii ale CEDO împotriva României pentru condiţiile de detenţie. Forma iniţială a legii a fost radical modificată în Parlament, au fost relaxate foarte mult condiţiile de liberare. Forma iniţială a legii era mult mai restrictivă. Sunt efecte abominabile ale legii. E nevoie de adoptarea unor măsuri urgente. PNL cere adoptarea unor măsuri de supraveghere, monitorizare şi control al celor eliberaţi. Deţinuţii eliberaţi trebuie monitorizaţi. Trebuie completate efectivele din Poliţie. E nevoie de 7.000 de poliţişti care trebuie angajaţi urgent pentru siguranţa cetăţenilor. Sistemul de brăţări electronice şi întărirea dispozitivelor de poliţişti sunt măsuri pe care PNL le cere. PSD urmăreşte o amnistie şi o graţiere de facto a celor cu probleme penale din interiorul coaliţiei de guvernare. Nu au vrut să analizeze impactul acestor măsuri. Au dat drumul al o evadare în masă a unor infractori periculoşi. 

De ce candidaţi pentru Primăria Capitalei?

Eu cred că Bucureştiul trebuie să devină din nou un loc în care vrei să trăieşti. Risipa administraţiei Firea trebuie să înceteze. Mă voi axa pe trei priorităţi majore: stradă, şcoală şi spital. Cred că trebuie o alianţă a tuturor formaţiunilor politice anti-PSD pentru a câştiga Primăria Capitalei. Cine propune candidatul cel mai bine poziţionat în aşteptările bucureştenilor acela trebuie să fie candidat la Primărie. PNL se va bate ca candidatul anti-PSD să fie liberal. Trebuie să fie un calcul foarte raţional. Cine poate să bată PSD? Am demonstrat la toate alegerile parţiale de anul trecut că PNL a învins PSD. De altfel, şi sondajele la nivel naţional ne poziţionează în această situaţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite