Cătălin Ivan: Guvernul Dăncilă e cel mai incompetent din istorie. Dragnea, cel mai corupt politician de după Revoluţie.E mai puternic ca Băsescu, e omul sistemului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cătălin Ivan a explicat, la Adevărul Live, de ce s-au opus aleşii români din Parlamentul European ca Polonia să fie sancţionată pentru derapajele din Justiţiei şi a subliniat că Guvernul Dăncilă este cel mai prost cabinet pe care putea să-l aibă România. Mai mult, acesta a afirmat că Liviu Dragnea ar fi „unul dintre cei mai corupţi politicieni“.

Situaţia sa din partid:

Conducerea nu a prezentat niciodată o dovadă a excluderii mele. Nu există o decizie. În primul rând, trebuie să fii chemat la şedinţa respectivă. Nu a existat o astfel de şedinţă. Ei nu au prezentat vreo dovadă a excluderii mele. Sunt încă în PSD, deşi cum văd că se comportă PSD, îmi vine mie să spun. PSD a pus cel mai incompetent guvern din istoria postdecembristă a României. Sunt acolo oameni cel puţin suspecţi ca pregătire profesională, ca traseu politic. Nu mai spun de pregătirea. Cel mai prost guvern pe care România putea să-l aibă. Noi urmează să avem preşedinţia Consiliului UE, Brexit, alegeri europarlamentare. În tot acest context noi o punem pe Viorica Dăncilă.

Despre relaţia cu Dăncilă

Am avut o relaţie colegială. Eu nu am mai vrut să fiu. Doamna Dăncilă nu a deschis gura în Parlament, nu o cunosc colegii. Cei care o cunosc au o părere proastă. Nu ştie o limbă străină. Dragnea minte, dezinformează la fiecare intervenţie. A trebuit să vină Timmermans, practic cel care conduce Comisia Europeană, la Bucureşti, să spună, cu subiect şi predicat, că ştie ce se întâmplă în România.   

Dăncilă are probleme în a se exprima. În PE nu a avut o iniţiativă. Nu a fost în şedinţă în care a spus că are o idee, o viziune personală. Prin punerea ei s-a creat o vulnerabilitate României. Nu e vorba de Dăncilă ca persoană, ci dacă acea persoană e pregătită să ocupe o funcţie. E o lovitură dată democraţiei României. În acest moment un singur om controlează Guvernul, PSD şi Camera Deputaţilor. Eu nu-mi aduc aminte de la revoluţie dacă a mai fost un asemenea om. Dragnea a preluat regimul lui Băsescu. De fapt, el a crescut lângă Băsescu. Nu a spus nimic despre relaţia cu Kovesi. Au fost la petreceri împreună. Dragnea a stat la masă cu sistemul. Ies acum informaţii în faţă. 

Se ştia că Dragnea era una din persoanele de contact între PSD şi PD. Dragnea avea permanent uşa deschisă acolo, la Băsescu. Dragnea a fost un trădător. Când noi ne luptam cu regimul lui Traian Băsescu, el stătea la masă cu Traian Băsescu. Kovesi participa şi ea la astfel de evenimente, cu Maior, cu Coldea, cu cel de la ANI, cu Horia Georgescu. Întrebarea care se pune e: există sau nu democraţie în România?

Dragnea se foloseşte de PSD ca să-şi salveze pielea. Nu ştiu de ce lasă PSD acest lucru. Personal, toţi înţeleg situaţia şi sunt revoltaţi, când se ajunge la vot, nu mai contează niciunul. 

Despre Congresul extraordinar al PSD

Congresul e o nouă minciună marca Liviu Dragnea. Poţi fi reconfirmat doar de către toţi membrii de partid. O întrebare de acum e: este Coldea un consilier personal al lui Dragnea sau e Dragnea doar un instrument în mâinile lui. Probabil Liviu Dragnea e unul dintre cei mai corupţi politicieni de la Revoluţie încoace. E o frăţie a celor care au furat România din 1989 până acum. De ce tace şi PNL? Pentru că vrea să treacă legile. Toţi încearcă să se pună la adăpost. Inclusiv Klaus Iohannis e parte din înţelegere. 

Iohannis, fără adversar pentru prezidenţiale? 

Şi Klaus Iohannis e un politician cu probleme în Justiţie. Ştim noi care sunt dosarele lui Iohannis. Totuşi, a fost atât timp în executiv. A semnat acte. Liviu Dragnea i-a garantat un al doilea mandat. Pentru mine, semnele înţelegerii sunt evidente. E clar, PSd nu pregăteşte un candidat pentru prezidenţiale. Dragnea nu va candida pentru că nu asta e miza sa. El vrea să fie la adăpost, ca el şi familia lui să se bucure de ceea ce au furat. 

PSD, în formula actuala, nu are nicio şansă nici săs e prezinte la alegeri. Nu contează cine va fi. Eu nu cred în sondajele făcute public. Eu am fost purtător de cuvânt al partidului. A trebuit să explic. Nu avem acum o situaţie reală. E puţin posibil ca cineva din PSD să aibă vreo şansă să intre înturul 2.

Gabriela Firea, candidat al PSD?

Dragnea nu o să accepte ca altcineva să fie vioara întâi în spaţiul public. dacă nu e o persoană obedientă, fără opinii, nu va fi nimeni. Cred că singura persoană care ar putea candida e Viorica Dăncilă. Dragnea e parte a sistemului. Dragnea e creat de sistem. 

Despre votul privind sancţionarea Poloniei

Niciodată PSD nu a votat împotriva familiei politice. Şi polonezii s-au abţinut. Nu au votat. Este pentru prima dată când PSD are această atitudine. Eu o leg de venirea lui Timmermans la Bucureşti. Dragnea a vrut să le arate socialiştilor că poate juca şi o altă carte.  A fost o îmbăţoşare. Se vorbeşte de izolarea PSD în familia europeni, chiar de excluderea PSD. Ai văzut declaraţia lui Schulz: dacă ar fi fost în România, ar fi fost în stradă. Reacţiile sunt multiple la Bruxelles. Acum, PSD nu mai e de facto membru al PES. Sunt o oaie neagră. Nu poţi să vii cu Liviu Dragnea s ţi-l asumi. Dragnea ştie bine lucrurile astea. Joacă cartea lui Orban, joacă cartea liderului din Polonia. 

PSD, spre conservatorii europeni

Aşa se explică şi mai clar votul pe sancţionarea Poloniei. E un bagaj negativ agăţat de Dragnea PSD-ului. 

Despre disputa Ana Gomes-Viorica Dăncilă

Macovei a făcut rău României prin modificarea legilor Justiţiei în 2005. Cred că Macovei a făcut rău României. Ana Gomes e recunoscută ca o luptătoare împotriva corupţiei. E printre puţinii experţi ai PE pe partea de anticorupţie, paradisuri fiscale etc. Să spui că Ana Gomes nu ştie ce voberşte e o grosolănie. Dăncilă nu o ştie pe Gomes. Noi ştim că Gomes e respectată de toată lumea. Ea şi-a criticat şi proprii colegi. Ana Gomes nu face jocuri politice. 

Cătălin Ivan, despre culisele Congresului PSD şi votul eurodeputaţilor români privind sancţionarea Poloniei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite