Gorghiu (PNL), la Adevărul Live: Am senzaţia unui blat între Ponta şi Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu, deputat PNL FOTO Eduard Enea
Alina Gorghiu, deputat PNL FOTO Eduard Enea

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, membru în comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, este invitata jurnalistei Ioana Lupea la o nouă ediţie „Adevărul Live“. Unde se află PNL pe axa Ponta-Băsescu şi ce şanse are moţiunea de cenzură pe care intenţionează să o depună PNL sunt subiectele dezbătute astăzi.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Principalele declaraţii:

Alina Gorghiu: Este o supraexpunere a primelor două personaje din stat: Băsescu şi Ponta. A scăzut foarte mult calitatea discursului politic. Nu m-ar deranja dacă i-aş vedea pe fundalul televizorului, dar au ajuns la un discurs atât de jos. Dacă cele două mesaje sunt „cum merge cineva cu paraşuta“ sau „îl voi băga pe celălalt la închisoare cum îşi termină mandatul“.

Sunt teme false în această campanie. Mă uitam la Renate Weber la TV şi era nevoită să comenteze despre terenul de la Nana, pozele de pe Facebook ale preşedintelui... Am senzaţia unui blat între Ponta şi preşedinte pentru că se folosesc de alegerile europarlamentare: unul pentru a se promova, iar celălalt pentru a-şi promova preferata pentru prezidenţiale. 

Este o perioadă grea pentru PNL, după ruperea USL. A fost greu şi la guvernare, dar în alt sens. Avem o dificultate în a fi preluaţi cu mesajele pe care le comunicăm. 

Ieri, în Parlament nu am avut cvorum (n.r. necesar pentru votarea cererii procurorilor de arestare a deputatului PMP Florin Popescu) şi PSD ştia. De când am spus că noi nu votăm punerea mâinii pe justiţie, PSD are o plăcere deosebită de a nu respecta un lucru stabilit foarte ferm. 

Reuşim să ne promovăm mult mai greu, chiar dacă mesajele sunt la fel de populare.

Sfârşit de februarie când eram printre alegători, când oamenii de reproşau că ne-am rupt de USL. Astăzi, lumea a înţeles că am avut nişte motive extrem de serioase.Nimeni nu pleacă de la guvernare dacă nu îi sunt încălcate nişte principii foarte serioase.

Despre sesizarea lui Ponta la CCR:

Pactul de coabitare nu-l facem noi cu Băsescu. Ieri, premierul a făcut sesizare la CCR. Tehnic vorbind lucrul ăsta nu-l ajută decât pe Băsescu. Când CCR va respinge sesizarea va avea atâta apă la moară Băsescu să susţină tot ce vrea în campania prezidenţială. Va spune că are drept să susţină pe oricine, pe ce plajă vrea.

Spiritul Constituţiei este încălcat. Preşedintele nu are ce căuta cu candidaţii PMP de mânuţă. Conflictul e cu bunul simţ, cu etica prezidenţială care nu există. Nu va exista o suspendare. Cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale nu poate fi suspendat.

Despre marţea neagră şi modificarea codului penal:

Au rămas cicatricile după marţea neagră. Nu s-au modificat legile Justiţiei. Aceste modificări au atins şi puncte nevralgice. Conflictul de interese, definiţia funcţionarului public. Momentul a fost greu, dar nu pot da vina pe Tudor Chiuariu pentru amendamente pentru că s-a întâmplat la Cameră, iar el este senator. Apropo de conflictul de interese, preşedintele arată cu mâna spre legiuitor. Însă Gabriela Firea a modificat legislaţia şi a dat posibilitatea primarilor să scape de conflictul de interese. 

Graţie nouă legea amnistiei şi graţierii nu a trecut. Nici legea minelor nu a trecut tot datorită nouă.

Susţin ideea că pluripartitismul este o chestie sănătoasă. Teama de partidul stat o are fiecare dintre noi.Mi se pare sănătos să ai limpede ideologia într-o ţară. E corect să fie un partid pe stânga şi unul pe dreapta.Acum avem un partid pe stânga care trişează şi manipulează mult. Şi avem un partid pe dreapta care este PNL.

După alegeri va trebui să existe o ieşire din decor a lui Băsescu, care să ne lase să ne facem campania aşa cum trebuie. Băsescu dă teme în fiecare zi. Nu se poate aşeza să-şi rezolve atributele. Să ne lase pe noi să ne facem treaba cum trebuie. 


Citeşte editorialele semnate de deputatul PNL Alina Gorghiu pe adevarul.ro:

Alina Gorghiu: Mortul trăieşte

PSD încalcă Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, care prevede la art. 7, alin (1) că „alianţa electorală  care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire, o poate păstra numai dacă nu şi-a schimbat componenţa iniţială. De asemenea, denumirea respectivă nu poate fi utilizată de o altă alianţă.”

Alina Gorghiu: Bine că nu le promiteţi că îi graţiaţi, domnule Ponta

Mediafax – „Liderul PSD, Victor Ponta declara că nu se dezice de preşedintele CJ Mehedinţi şi alţi şefi de consilii judeţene, aflaţi în atenţia DNA, care au probleme “doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine” şi arată că primarul Gheorghe Ştefan nu mai are nicio problemă după ce a trecut la PMP”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite