VIDEO Adevărul Live: Penalii din Parlament îşi fac blindaj anti-DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
klaus iohannis parlament FOTO                                                                       Eduard Enea
klaus iohannis parlament FOTO                                                                       Eduard Enea

Liviu Avram, redactor şef adjunct Adevărul, a explicat la Adevărul Live cum au ajuns parlamentarii să propună o abundenţă de legi care modifică Codul Penal şi pe cel de procedură penală.

Mai multe legi anti-justiţie aşteaptă să fie aprobate de parlamentari în aceste zile iar modificările îi vor proteja pe corupţii care ajung să fie cercetaţi de procurori. Principalele modificari se referă la aplicarea măsurilor preventive, în cazul suspecţilor de corupţie, dar şi la procedurile de executare ale pedepselor privative de libertate. 

Ieri ambasadele SUA şi Marii Britanii la Bucureşti şi-au arătat preocuparea pentru ceea ce pregătesc aleşii români iar însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti a făcut o vizită intempestivă în biroul lui Valeriu Zgonea, şeful Camerei Deputaţilor, unde s-a întâlnit cu Victor Ponta.

Liviu Avram, jurnalist Adevărul, atrage atenţia în editorialul său asupra propunerilor parlamentare din ultimele săptămâni: „De câteva zile asistăm la o feroce ofensivă de modificare a legislaţiei penale, de o anvergură asemănătoare celei din „marţea neagră”. E de neconceput ca preşedintele să tacă, deşi are atribuţii în Justiţie, iar reacţiile să vină de la ambasade şi cei care explică, temeinic şi aplicat, cât de periculoase sunt aceste modificări să fie magistraţii de la DNA. Asta e treabă de politician, inclusiv cel instalat la Cotroceni, nu de magistrat.” 

Penalii din Parlament îşi fac blindaj anti-DNA 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite