Adevărul Live. Călin Georgescu, lider al clubului de la Roma, despre proiectul său de ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Georgescu. director al Institutului ONU pentru Indicele de Sustenabilitate. FOTO Marian Iliescu
Călin Georgescu. director al Institutului ONU pentru Indicele de Sustenabilitate. FOTO Marian Iliescu

Călin Georgescu, expert în dezvoltare durabilă şi director al Institutului ONU pentru Indicele de Sustenabilitate, a vorbit, miercuri, la Adevărul Live, despre ultimul său volum, „Cumpăna României“, o prezentare a proiectului de ţară conceput de autor, precum şi despre provocările contemporane ale României.

Călin Georgescu a vorbit la Adevărul Live despre ultimul său volum, „Cumpăna României“, arte ce prezintă un proiect de ţară bazat pe trei concepte fundamentale – hrană, apă, energie – gândit pe baza conceptului de dezvoltare durabilă.

„Eu nu sunt politician şi nu voi fi niciodată membru de partid. Eu pot, însă, construi un regim de demnitate naţională. care să salveze Neamul Românesc. Pentru aceasta e nevoie de ordine, bună-credinţă şi cuvinte puţine. Şi, mai presus de orice, trebuie să avem un ideal comun, să credem în veşnicia poporului român, care este mai mult decât un popor, este creatorul unei civilizaţii”, explica Georgescu în debutul volumului său. 

Cine este Călin Georgescu

Călin Georgescu a fost în perioada 1997-2013 director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă. Între 2013 şi 2015, Georgescu a fost preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, o organizaţie compusă din oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, înalţi funcţionari publici, al cărei scop este să supună atenţiei întregii lumi aspecte referitoare la viitorul planetei. 

În prezent, Călin Georgescu este directorul Institutului ONU pentru Indicele de Sustenabilitate şi unul dintre liderii Clubului de la Roma.

Numele lui Călin Georgescu a fost vehiculat pentru funcţia de priemier în noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv şi căderea Guvernului Ponta. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite