Andreea Paul (PDL), despre existenţa unui ofiţer sub acoperire printre prezidenţiabili: A te juca cu informaţii ce ţin de siguranţa naţională mi se pare periculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, a declarat, miercuri, la Adevarul Live, că, dacă preşedintele Traian Băsescu are informaţii despre statutul de ofiţer sub acoperire al unui prezidenţiabil, problema ar trebui tranşată în comisiile de specialitate din Parlament.

Principalele declaraţii:

Aţi urmărit emisiunea de aseară (n.r. Sub semnul întrebării, moderată de Robert Turcescu)?

Andreea Paul: Da, am urmărit-o. Dar nu mai este simpatic, pentru că a te juca cu informaţii ce ţin de securitate naţională în manieră televizată, politicianist, ce ţin de campania electorală, mi se pare periculos.  Funcţia prezidenţială implică şi nişte responsabilităţi, nu doar deţinerea de informaţii secrete. Dacă ai pe masă astfel de informaţii, apelezi la legile scrise sau la legea bunului simţ. Mă întreb dacă mai este loc în România pentru alegerea unui om corect şi serios. Dacă da, acesta este Klaus Iohannis. Dacă nu, mergem mai departe cu circul politic.

Dacă deţine astfel de informaţii ar fi foarte bine să le discutăm în Parlament, în comisiile de specialitate. Care este rostul lansării unei astfel informaţii, dacă nu acela de pură intimidare. România are nevoie de o altfel de dezbatere politică, de  fapte.

Nu e bine să ştim totul despre candidaţii la Preşedinţie?

Sigur că da. Oameni perfecţi nu există. Însă a juca soarta unei naţiuni televizat şi cu astfel de informaţii nu mi se mai pare simpatic.

Are lucruri ascunse Klaus Iohannis în C.V.?

Bănuiesc că nu. Până acum, mie mi-a câştigat încrederea prin faptele care stau în braţele acestei persoane  şi istoria acestei persoane. Dovadă că e un om serios şi corect. Acuzaţiile care i-au fost aruncate de PSD şi contracandidaţii săi legate de copii, de case sunt cel puţin ridicole.

Preşedintele spunea că mai vorbeşte cu oameni din PDL nemulţumiţi că nu au candidaţi la Preşedinţie..

Îi mulţumesc pentru grija pe care o manifestă pentru PDL. 

Dacă domnul Iohannis nu va ajunge preşedinte, va mai rămâne decizia de fuziune PNL-PDL în picioare?

image

Voinţă politică există. Ar fi o greşeală să se urmărească obiectivul pe termen scurt: alegerile prezidenţiale. Cred că Iohannis are puterea de a câştiga această competiţie: prin faptele sale şi pentru că are în spate cea mai puternică echipă.  ACL are 1.600 de primari, iar PSD are numai 1.300 de aleşi locali. Am pierdut puţini primari. Avem solicitări să primim în rândurile noastre aleşi locali. Am decis să nu permitem migraţia aleşilor locali. 

Despre reducerea CAS

M-am abţinut la votul cu reducerea CAS cu 5%, pentru că, e nevoie de ea, dar păcat că nu s-a făcut de la începutul anului. Relaxarea fiscală trebuie făcută. Guvernul este incapabil să o pună în aplicare. Guvernul are două ferestre: o condiţionează de deficitul structural şi aplicarea la o lună după publicarea în Monitorul Oficial. Dar o vor tergiversa până în campania electorală. La audierile doamnei Petrescu în Comisia de Buget am aflat că nu ştie preţul pâinii şi că vorbeşte mai rău limba română decât Răducioiu. 

Cum faceţi să impuneţi temele adevărate în campanie?

În parteneriat cu dumneavostră presa. dacă Klaus Iohannis vrea să pună capăt circului politic nu o poate face singur. Nu îl văd cu andrelele şi învârtind sarmalele pe post (n.r. aluzie la Elena Udrea). Patetismul meu s-a manifestat activ şi la guvernare.

Care sunt motoarele de creştere economică?

Educaţia, infrastructura, energia, agricultura, industria creativă (arhitectură, design), IT. Creativitatea are cea mai mare valoare adăugată. 

Despre Republica Moldova

image

În Rep. Moldova nu avem suficientă presă românească. La noi în Transilvania avem 18 persoane ziarişti pe teren. E o mică diferenţă. Nu valorificăm canalele elementare de cultură.

Îl daţi pe dl. Boc afară din partid?

Regret opţiunea sa. Nu suntem adepţii datului afară. Îmi doresc ca Emil Boc să nu uite echipa cu care a lucrat.

A strâns Cătălin Predoiu semnături ca să candideze la preşedinţie?

Avem semnăturile adunate benevol dinainte de a se tranşa competiţia dintre Iohannis şi Predoiu. Avea semnale din ţară foarte bune de susţinere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite