Tinel Gheorghe, liderul deputaţilor PDL, la Adevărul Live: Vrem să-l trimitem pe Victor Ponta la groapa istoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinel Gheorghe FOTO Marian Iliescu
Tinel Gheorghe FOTO Marian Iliescu

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a vorbit, în emisiunea Adevărul Live,  despre planurile Opoziţiei de a răsturna Guvernul Ponta,.

Principalele declaraţii

Adevărul: Cum merg planurile Opoziţiei? Am înţeles că au apărut mici disensiuni cu PNL privind împărţirea pe funcţii.

Tinel Gheorghe: Asta este bucuria presei. Nu au fost disensiuni. Am avut o şedinţă de discuţii, nu de negocieri, şi până ne-am băut cafelele am şi finalizat discuţiile. Mai sunt câteva lucruri pe care trebuie să le aducem la cunoştinţa partidului şi le vom finaliza. Probabilităţile sunt mai multe, vom vedea ce se va decide.

Adevărul: Sunteţi liderul deputaţilor PDL. V-aţi supăra dacă aţi rămâne fără funcţie?

Tinel Gheorghe: Ei, cum să mă supăr! Nici Ludovic Orban nu s-ar supăra, nu are nicio supărare pe tema asta. Dacă are supărări, are pe alte teme.

Adevărul: Ce faceţi cu moţiunea de cenzură?

Tinel Gheorghe: E un pic de discutat, vedem cum strângem numărul de voturi. Undeva la 289 de voturi trebuie, deci pentru a atinge acest prag necesar pentru a-l demite pe Victor Ponta.

Adevărul: Vă aşteptaţi la o demisie a lui Victor Ponta?

Tinel Gheorghe: Da. E clar că ceva se pregăteşte la ei acolo. Rămâne cu partidul, dă Guvernul. Cred că PSD trebuie să ia o decizie în  ce îl priveşte pe Victor Ponta. Trendul său este descendent după 16 noiembrie. Eu nu m-aş baza pe ce spune, Ponta se agaţă de relaţia cu Klaus Iohannis. Bănuiesc că are o strategie politică, încearcă să se salveze. Iohannis este foarte rezervat. Victor Ponta  va pierde funcţia de prim-ministru. Mă interesează, însă, Guvernul. Nu mai este concludentă activitatea lui Victor Ponta, e o guvernare care vine din rutină, nu aduce nimic nou. Ieri a venit cu ideea de a avea un pact pe Transporturi, reamintesc că avem şi unul pe Educaţie.

Adevărul: Parlamentul ar trebui să rezolve problema traseiştilor.

Tinel Gheorghe: Ne bazăm pe bunele intenţii ale PSD, ca toţi cei care au migrat prin OUG 55 să îşi piardă mandatele.

Adevărul: Cei de la Expert Forum au făcut un bilanţ din care reiese că PNL şi PDL au pierdut cam 500 de primari, iar 404 au trecut la PSD.

Tinel Gheorghe: Vedeţi cât de cinstit a fost Victor Ponta? Cât de cinic? Cum să-l cred eu pe Ponta că este de bună-credinţă, când dintr-o dată l-a lovit buna intenţie? Orice om normal nu îl poate crede.

Adevărul: Aţi fi dispuşi să susţineţi un guvern cu majoritatea actuală, dar cu alt prim-ministru?

Tinel Gheorghe: Nu. Nu vom susţine niciun alt premier dacă  nu îl vom avea pe Cătălin Predoiu prim-ministru. Cred, însă, că după 1 februarie vom fi capabili să reconfigurăm structura parlamentară, astfel încât să îl trimitem pe Victor Ponta în Opoziţie.

Adevărul: Asta înseamnă să racolaţi primari, bob cu bob.

Tinel Gheorghe: Nu. Înseamnă să purtăm discuţii cu partidele. Văd ce se întâmplă în PSD, cred că deznodământul politic al lui Ponta nu mai poate fi amânat foarte mult.

Adevărul: UNPR este cheia guvernării.

Tinel Gheorghe: Nu UNPR. Cheia este ce se va întâmpla în interiorul PSD. Dacă un grup masiv va înţelege că trebuie să îl trimită pe Victor Ponta acasă... Anticipez o lună-o lună şi jumătate. Asta e părerea mea personală, ce simt eu că se întâmplă la ei.

Adevărul: Cum va funcţiona noul grup rupt din PSD?

Tinel Gheorghe: Pe mine mă interesează cum fac eu, după 1 februarie, să asigur o majoritate politică pentru acest proiect - PNL la guvernare cu Cătălin Predoiu prim-ministru.

Adevărul: Dar dacă domnul Geoană spune că susţine un nou guvern PNL-PSD, dar vrea sî fie premier?

Tinel Gheorghe: Nu cred că doreşte funcţia de premier, nu are forţa politică necesară. Acum discutăm pe declaraţii de intenţie ale domnului Mircea Geoană. Luăm în calcul orice discuţie, mai puţin cu domnul Ponta şi oamenii săi. E o chestiune sensibilă cu domnul Tăriceanu, anticipez că după 1 februarie mulţi colegi liberali care au plecat din PNL se vor întoarce înapoi. Cred că cei care au plecat, amăgiţi de Călin Popescu Tăriceanu, trebuie primiţi. E părerea mea personală, dar cei care au fost amăgiţi cu himerele astea pesediste ar trebui reprimiţi.

Adevărul: E posibil să avem un guvern de uniune naţională?

Tinel Gheorghe: Se complică lucrurile. Înseamnă un timp mai îndelungat de discuţii şi noi vrem să-l trimitem pe Victor Ponta la groapa istoriei.

Adevărul: Veţi avea discuţii cu PMP?

Tinel Gheorghe: Vedem cine îşi va asuma responsabilitatea conducerii la ei şi vom discuta.

Adevărul: Ce mai înseamnă Traian Băsescu pentru noul PNL?

Tinel Gheorghe: Viitorul nostru şi al său - două linii paralele care nu se întâlnesc niciodată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite