Acuzaţiile de fraudă de la Sectorul 1. Poze cu procese verbale al căror cod QR era decupat şi lipit pe foaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi membri ai USR se află în faţa Biroului Electoral al Sectorului 1 şi îl acuză pe primarul PSD în funcţie, Dan Tudorache, că a încercat fraudarea alegerilor. Aceştia prezintă ca dovezi mai multe procese verbale al căror coduri QR par a fi decupate şi lipite pe foaie.

 

„Hai să vă arăt cum arătau cele "200 de voturi în plus" despre care vorbea fostul primar pesedist. Priviţi codul QR din acest proces verbal. Cu foarfeca. Aşa a numărat PSD voturile. Acum nu le-a mers”, a scris Clotilde Armand, candidata USR de la Sectorul 1, pe Facebook. Aceasta a prezentat şi un proces verbal al cărui cod QR pare a fi lipit pe foaie.

De altfel, aşa cum notează hotnews.ro, procesul verbal prezentat de Clotilde Armand nu este singurul cu astfel de probleme, mai multe procese încărcate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente având codul QR decupat şi lipit.

Deputatul Tudor Pop, aflat în faţa Biroului Electoral al Sectorului 1, explică modul în care echipa de campanie a lui Clotilde Armand crede că s-a încercat fraudarea votului.

„Suntem la Biroul Electoral Sector 1 cu jandarmii care păzesc voturile, whatever that means, iar mai devreme unul din angajaţii Biroului mi-a confirmat că la unele secţii procesele verbale sunt completate greşit, iar asta nu poate însemna decât că nu corespund cu numărul de voturi înregistrate iniţial şi că procesele verbale iniţiale au fost înlocuite pe parcurs. Deasupra BES1 este sediul neoficial de campanie al lui Tudorache care acum este sigilat de secţia 4 de Poliţie, departamentul de Criminalistică, după plângerea penală a colegilor noştri de la prânz. Colegii mei bănuiesc ca procedura de fraudare a presupus următorul modus operandi: - azi noapte o parte din preşedinţi de secţie au băgat voturile nule în sacii cu voturi normale - din cauza asta la BES, angajaţii erau obligaţi să desigileze sacii - în sacii desigilaţi, oamenii lui Tudorache au băgat şi urmau să mai bage PV-urile falsificate şi să le scoată pe cele originale”, a scris deputatul Tudor Pop pe Facebook.

Clotilde Armand îl acuză pe primarul PSD în funcţie, Dan Tudorache, de fraudă electorală. Rezultatele parţiale BEC de la ora 20:00, după numărare a 93,69% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,32%, Daniel Tudorache (PSD) - 39,46%, iar Ioana Constantin (PMP) - 7,75%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite