Actuala putere vrea să decidă tot ce mişcă în România. Ca în dictatură!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cred că nu mai este un secret pentru nimeni că Dragnea se crede unicul factor de putere din România. Un dictator. Toate acţiunile din ultima perioadă confirmă această teză. Conduce guvernul prin „umbra” sa, Viorica Dăncilă, conduce parlamentul cu ameninţarea că parlamentarii care nu-l ascultă orbeşte nu se vor mai regăsi pe liste la viitoarele alegeri.

Conduce Curtea de Conturi prin Mihai Busuioc, un obedient notoriu, decide repartizarea banilor din bugetul de stat prin Paul Stănescu, Sevil Shhaideh şi Darius Vâlcov. ANAF-ul îl controlează prin Ionuţ Mişa, fondurile europene prin Rovana Plumb, precum şi alte instituţii importante. Îi lipsesc din palmares BNR, serviciile secrete şi instituţiile importante din justiţie („am câştigat alegerile, dar nu avem toată puterea”). Cu ultimele acţiuni şi cu ajutorul programului de guvernare, Dragnea îşi propune, nici mai mult nici mai puţin, să „schimbe toată România, bucată cu bucată”. Doar dictatorii visau la aşa ceva!

Să trecem în revistă câteva din acţiunile camarilei sale din ultima vreme.

Mutarea ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim

De mai mult timp se laudă Dragnea cu această mutare. La ordinul lui, premierul Dăncilă a adoptat un memorandum secret prin care a decis această mutare, cu care Dragnea s-a şi lăudat imediat la tv. În urma scandalului iscat (preşedintele are ultimul cuvânt în materie de politică externă, UE a precizat că toate ţările UE au ambasadele la Tel Aviv), premierul Dăncilă a întors-o, declarând că doar a lansat o platformă de dezbateri pe această temă. Până şi ministrul de Externe nu este de acord cu această măsură. Dar nu contează. Dacă „dictatorul” Dragnea a spus ceva, aşa trebuie să se facă.

Guvernul Dăncilă are în lucru un proiect de lege prin care Dragnea ar decide bugetele ţării pe următorii 22 de ani!

Informaţii de presă vorbesc despre un proiect de lege aflat pe masa guvernului, prin care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ar conduce Comisia „România 2040”, având drept obiectiv elaborarea strategiei pentru viitorii 22 de ani, iar toate viitoarele guverne ale României vor fi obligate să includă în programele lor de guvernare principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia „România 2040”. Mai mult, toate guvernele viitoare vor fi obligate să preia în bugetele anuale prevederile Strategiei „România 2040”. O nebunie mai mare nici că se poate imagina. Doar într-o dictatură pe termen lung  poţi obliga alte guverne să facă exact ce le dictezi tu, şi încă pe 22 de ani de aici înainte. Ca şi cum înţelepciunea acestui popor începe şi se sfârşeşte cu Dragnea. Aşa gândesc toţi dictatorii.

Liviu Dragnea a anunţat construcţia a câteva sute de stadioane noi în România

Este exact ce-i mai lipsea României. Avem 2400 de şcoli cu WC-ul în curte, avem spitale prin care mişună gândacii, nu avem autostrăzi, stadioane ne mai lipseau. Dragnea se visează Ceauşescu zilelor noastre, e suficient să arate cu mâna şi stadioanele răsar din iarbă verde.

Premierul Dăncilă se comportă la Piteşti precum Kim Jong-Un

Toată ţara a privit oripilată cum la vizita de la Piteşti a premierului Dăncilă au fost scoşi să demonstreze pe străzi copii, de la grădiniţă la gimnaziu, pentru a arăta conducerii „de partid şi de stat” un neţărmurit omagiu şi apreciere pentru ce face pentru România. Ba o fetiţă de 3 ani a fost pusă să stea în cap, pentru a ilustra mai bine acest „omagiu”. De neînţeles este participarea cadrelor didactice la acest spectacol grotesc, demn de „iepoca de aur” sau de Coreea de Nord.

Dragnea neagă evidenţa, precum odinioară Ceauşescu

Dragnea repetă obsedant că absolut toate salariile au crescut şi se face că nu vede segmente importante din salariaţii din sănătate cărora le-au scăzut veniturile, prin plafonarea sporurilor la 30% şi trecerea contribuţiilor sociale la angajat. Că aşa a visat Darius Vâlcov. Se anunţă în continuare manifestaţii ale sindicatelor, doar Dragnea susţine că totul este o minciună, o făcătură de presă a duşmanilor săi. La fel cu inflaţia. INS zice că e de 5% şi roade cam toate creşterile de venituri, Dragnea „demonstrează” că e doar 1,7%, cu o teorie pe care n-o înţelege mai nimeni. Tot ce nu-i convine spune că nu există. Exact ca Ceauşescu.

Actuala putere continuă demersurile pentru subordonarea justiţiei

Deloc intimidaţi de reacţiile negative din presă, de la partenerii străini ai României, de la magistraţi, actuala putere continuă modificarea Codurilor Penale pentru a-i scăpa pe actualii conducători de sancţiunile aplicabile faptelor lor. Atacurile la adresa justiţiei vin mai ales din parte unor inculpaţi, cercetaţi penal, judecaţi sau chiar condamnaţi definitiv. Şi atunci, ce credibilitate mai au? Înainte de a ataca justiţia, Liviu Dragnea ar trebui să demonstreze public legalitatea veniturilor cu care şi-a construit palatul de la Alexandria, şi ce afaceri are în Brazilia.

Dragnea a pus ochii pe BNR şi pe Isărescu, îi critică pentru eşecul propriilor politici economice

Dragnea vrea să controleze şi BNR, pentru a avea acces la rezervele de valută ale ţării şi la tiparniţa de bani. Aşa speră că va rezolva criza financiară în care a intrat ţara, fără să ştie că există legi economice imuabile, care nu funcţionează după gustul său, inflaţia de exemplu. Dar e prea greu de înţeles pentru dictatori.

Coaliţia de guvernare îşi propune să aducă sub controlul parlamentului serviciile de ascultare, urmărire şi monitorizare

În nici o ţară civilizată nu se întâmplă aşa ceva. O parte importantă a serviciilor secrete şi justiţiei să treacă sub controlul operaţional al Parlamentului. Pentru ca actuala putere să se protejeze de acţiunile justiţiei. Doar în dictaturi e valabilă această poziţionare.

Nu susţin că nu există derapaje şi în justiţie, şi în serviciile secrete şi oriunde lucrează oameni, nu roboţi. Dar nu puterea politică reglementează totul şi, mai ales, nu în favoarea sa. Există instituţii independente, CSM, BNR, CSAT şi altele, care au rolul de a decide ce funcţionează şi ce nu funcţionează în domeniile lor de activitate. Au rolul să schimbe personaje de la cârma unor instituţii, dacă nu pot sau nu ştiu să le conducă. Nu ocuparea tuturor instituţiilor de către puterea politică, vremelnic aflată la conducere prin alegeri, este scopul unei societăţi. Ci funcţionarea corectă a instituţiilor indiferent ce forţă politică se află la conducerea ţării. Ce speră actuala putere, că se va afla la conducere până în 2040? Chiar aşa de aerieni să fie?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite