Acceptă Partidul Popular European ca un partid al cărui primar a întreţinut relaţii sexuale plătite, cu copii răpiţi, să îi fie în continuare membru?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: playtech.ro
Sursa: playtech.ro

Mass-media din toată ţara au relatat faptele primarului din Mogoşeşti-Siret care a declarat în faţa procurorilor  DIICOT şi în instanţa de judecată că a întreţinut relaţii sexuale, plătite, cu doi copii, în sediul primăriei. Repet: domnul Butnariu Damian a întreţinut relaţii sexuale (orale) în primărie, cu două fete minore, una fiind răpită de la şcoală ca să îi fie adusă şi apoi bătută ca să nu spună şi aruncată în curtea mamei ei.

Acestea sunt faptele. Nu trebuie să le probăm, le-a declarat domnul primar.

Domnul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, care la data redactării acestui articol este şi primul-ministru al României, a declarat că nu a ştiut, căci nu poate şti ce au făcut membrii partidului pe care îl conduce. Dar acum ştie. În urmă cu 8 zile am cerut public domnului preşedinte al PNL (printr-un articol publicat în Adevărul) să îl demită pe domnul Butnariu din PNL şi totodată am demonstrat că argumentul conform căruia nu îl poate demite deoarece s-a autosuspendat din partid nu e valabil. Mai departe, am arătat şi ce poate şi trebuie să facă astfel încât domnul Butnariu să fie demis din partid şi – prin efectul legii – să nu mai poată fi primar.

În aceeaşi zi, Asociaţia pe care o reprezint i-a transmis domnului Ludovic Orban (ca preşedinte al PNL), în mod oficial, petiţia prin care, la fel, îi ceream demiterea de urgenţă a domnului Butnariu din PNL.

Traficul de copii pentru exploatare sexuală alertează întreaga comunitate internaţională. Demiterea domnului Butnariu din partid ar fi fost un gest simplu pentru PNL. În acelaşi timp ar fi însemnat un semnal aşteptat. Mai întâi, pentru că un partid s-ar fi dezis de faptele reprobabile şi condamnate internaţional. Ar fi subliniat poziţia partidului faţă de acest fenomen şi ar fi încurajat instituţiile şi organizaţiile neguvernamentale care se luptă să-l combată. Apoi, PNL ar fi arătat că este preocupat de promovarea interesului superior al copilului. În al treilea rând, gestul ar fi adus o alinare celor doi copii care au fost forţaţi să suporte umilinţele din primărie (până la această oră nu ştiu de vreo scrisoare sau de vreo declaraţie a reprezentanţilor PNL prin care să le ceară scuze celor două fete şi părinţilor lor pentru ceea ce li s-a întâmplat). În al patrulea rând, ar fi descurajat posibile fapte similare viitoare. În al cincilea rând, ar fi provocat şi alte partide să facă la fel. În al şaselea rând, ar fi arătat victimelor că este cineva alături de ele şi astfel am fi aflat şi alte cazuri din cele foarte multe care au rămas doar în sufletele copiilor abuzaţi, descurajaţi prin ameninţare sau bătaie ca să nu declare prin ce au trecut (şi mă refer, desigur, la victimele care au rămas în viaţă).

Pentru că PNL nu ne-a transmis niciun răspuns şi nu a avut nicio reacţie, iar domnul Butnariu este în continuare primar în aceeaşi primărie în care a comis faptele, în data de 23 ianuarie 2020, am sesizat, cu Asociaţia, toate filialele judeţene ale PNL solicitându-le să aibă o reacţie, să ceară la rândul lor organizaţiei centrale să rezolve de urgenţă această problemă.

Nu ştiu cât de importantă consideră PNL că este menţinerea domnului Butnariu ca primar în comuna Mogoşeşti-Siret dar şi dacă ar fi construit o reţea de metrou, o şosea de centură şi un aeroport internaţional în localitate (respectiv în jurul acesteia), faptele sale nu puteau fi răscumpărate.

Nici de la filialele de judeţ ale PNL nu am primit vreun răspuns: domnul Butnariu este tot primar. Mă întreb, în plus, dacă Organizaţia de Femei a PNL  a discutat această problemă (şi dacă da, ce or fi decis?).

Ar părea că PNL acceptă situaţia. Mai înţelegem că reţeaua traficanţilor de copii este puternică. Şi ramificată. Putem afla în scurt timp cât de ramificată este.

În această dimineaţă am trimis o scrisoare, din partea asociaţiei, domnului Donald Tusk, preşedinte al Partidului Popular European, grupare politică din care PNL face parte.

Acceptă PPE, ca membru, un partid al cărui primar a întreţinut relaţii sexuale plătite, în sediul primăriei, cu copii răpiţi de la şcoală pentru a fi astfel exploataţi sexual şi apoi bătuţi? Dar să mergem mai departe: acceptă PPE ca un partid care îi este afiliat să aibă conducători fără reacţie la asemenea fapte încurajând astfel fenomenul? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite