Aburelile juridice ale lui Tudorel Toader

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudorel Toader a promis că pune „raportul” pe site-ul MJ. Iar site-ul MJ nu merge. Smart guy, nu? Dar până apare „raportul” lui Tudorel Toader pe site-ul MJ, semnalez două episoade aşa cum le-am reţinut din prezentarea sa, ca să dovedesc că Tudorel Toader îşi foloseşte ştiinţa de carte pe care se presupune că o deţine doar ca să manipuleze în mod grosier.

1. TT îi reproşează lui Kovesi că a criticat Curtea Constituţională. Păi exact asta a făcut şi el în seara asta, când a evidenţiat o aparentă contradicţie în deciziile CCR, care a spus că anchetarea unei OUG de către Parchet este conflict constituţional, dar anchetarea unei HG nu este conflict constituţional. Omul pare să fi rămas cu sechele de când, ca ministru al Justiţiei, a pledat în favoarea lui Dragnea în cazul Belina şi a pierdut

2. TT spune că încălcarea Legii privind proprietatea publică şi a Legii privind tehnica legislativă nu este faptă penală, deci DNA nu avea de ce să invoce aceste două legi în comunicatul privind afacerea Belina. Că cică e faptă penală este doar încălcarea Codului Penal şi a legilor speciale care conţin norme de tip penal. Păi ia să vedem dacă e aşa.

Să zicem că un ministru:

a) cu intenţie

b) emite un act care încalcă Legea privind proprietatea publică şi Legea privind normele de tehnică legislativă

c) şi prin aceasta produce un prejudiciu sau o pagubă unei persoane fizice sau juridice.

Ce avem noi aici? Păi avem exact definiţia abuzului în serviciu din Codul Penal. Căci, chiar şi după decizia CCR privind această infracţiune, abuz este atunci când funcţionarul public încalcă LEGEA în general, nu doar LEGEA PENALĂ.

Deci poate exista abuz şi atunci când sunt încălcare legi de natură civilă sau administrativă, cu condiţia să fie îndeplinite ipotezele deinculpare: intenţia şi prejudiciul. Chiar CCR a zis că ilicitul penal, ilicitul civil şi ilicitul administrativ nu se exclud reciproc dintr-o cauză, ele pot coexista.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite