„AbsUDREAstan”, frişca de pe blatul Ponta-Udrea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venite în buza week-end-ului, dezvăluirile Elenei Udrea cu adevărat explozive, meritau mai multă atenţie măcar pentru nemaipomenita ocazie de decriptare a mecanismelor puterii din extrem de complicata epocă Băsescu.

Elena Udrea a fost imediat luată la mişto şi de SRI şi de şefa DNA care au declarat că nu prea pun preţ pe declaraţiile unei „penale", iar  politicienii  din saga „blondei” s-au eschivat ca nişte „bărbaţi” adevăraţi. Nimeni nu i-a luat apărarea Elenei Udrea, nici măcar Traian Băsescu, ocupat cu meseria de bunic. Ziariştii, după conştiinţă şi angajamente au pus la cale analize şi sinteze în care trag semnale de alarmă în legătură cu siguranţa statului. Pe bună dreptate! 

În bârlogul oarecum ostil de la Hotnews şi în faţa unor jurnalişti adevăraţi (Cristian Pantazi si Dan Tăpălagă), Elena Udrea a dat  probabil ultimul interviu din scurta şi controversata sa carieră politică. Mai mult decât să se apere, Elena Udrea a vrut să facă un show politic. Şi i-a ieşit, indiferent de ce spun toţi cârcotaşii. Femeia asta ştie sau, mă rog, a ştiut cu ce se mănâncă „Puterea”. A avut acces în cele mai importante birouri: Preşedinte, Premier, şefi de servicii secrete, oameni de afaceri, patroni de presă. A făcut şi a ”des-făcut”, în tradiţia altor Elene din  istoria României. A stârnit dragoste si ură, pasionale amândouă!  A intrat în concurenţă cu serviciile secrete, transfomându-se într-o sursă alternativă de informaţie pentru cel mai puternic om din stat timp de 10 ani, fostul preşedinte Băsescu. 


A intrat în politică cu decolteu şi bileţelul roz şi iese cu dosar penal şi cu un denunţ la adresa actualului şef al SRI, 
Florian Coldea. De altfel, generalul Coldea a reprezentat personajul principal al dezvăluirilor Elenei Udrea. Din vânată s-a transformat in vânător, acuzându-l pe Florian Coldea de toate „relele" , de la afaceri murdare la implicarea în justiţie şi politică, vulnerabilizând şi mai tare SRI, după demisia lui George Maior. 

Elena Udrea a spus cu subiect şi predicat un lucru extrem de grav care trebuie neapărat investigat instituţional: serviciile secrete conduc, de fapt, România! Şi cu tot tacâmul care se foloseşte la treaba asta: se implică în campanii electorale, finanţează partide politice şi televiziuni sau controlează justiţia şi afacerile. La nivel de folclor, aceste poveşti se cunoşteau, dar când o spune cineva care avea acces la informaţii şi la personaje ca Băsescu, Boc,  Ponta, Maior, Coldea, Bica, Ghită, Cocoş, te iei cu mâinile de cap. 


Portretul absurd făcut de această femeie rănită periclitează parteneriatele strategice în care România este implicată! Ce încredere să mai ai în ţara în care o ”politiciană”, fie ea şi Elena Udrea, îşi permitea să-i spună şefului SRI că de fapt adjunctul Coldea conduce serviciile secrete şi că vrea să pună mâna pe puterea absolută?! În care „grobianul” Dorin Cocoş se ducea să-şi petreacă week-end-urile ca între bărbaţi la SRI, în timp ce Elena cu "fetele" , printre care şi şefa DIICOT, mergeau la shopping, la Paris?! În ce stat civilizat un om de afaceri îşi trimite odrasla, la sugestia unui general de serviciu secret, să duca jumătate de milion de euro cash la o televiziune?! 

Poate doar in ”AbsUDREAstan”, o ţară condusă după o viziune politică bazată pe bârfe de cafenea şi coafor, cu poşete scumpe şi valize de bani. în care nu prea contează stânga şi dreapta, atâta vreme cât se poate fura cu amândoua mâinile.  ”AbsUDREAstan”, ţara pe care ne-o pregătiseră şi după 16 noiembrie cu Victor Ponta la Palatul Cotroceni. 

Căci tot Elena Udrea ne-a oferit şi dezvăluirea care spulberă toată frişca care masca blatul Ponta-Udrea. Cică premierul Victor Ponta ar fi avut curajul să-i spună în toamna trecută lui Florian Coldea să-şi caute de lucru în cazul în care va ajunge preşedinte. Iar Coldea s-a răzbunat, spune Elena Udrea, şi l-a susţinut pe Klaus Iohannis. 

„Sigur că nici eu nu mi-aş fi dorit să iasă Ponta!”, a mai declarat Udrea în faţa ziariştilor de la Hotnews, apăsând pedala minciunii până la limita suportabilităţii. Aici nu vă cred deloc, doamna Udrea! V-aţi dorit din toată inima ca amicul dumneavoastră Ponta să iasă Preşedinte, poate ca să vă asigure în continuare imunitatea, aşa cum sugera şi Adrian Papahagi. Şi aţi făcut tot ce-aţi putut pentru asta. De la încercarea de a distruge dreapta, la călcarea pe „cadavrul politic” al lui Traian Băsescu. Aţi vrut să demolaţi valorile morale ale unei naţiuni, crezând că toată lumea are un preţ afişat. N-a fost să fie, nu ştiu dacă din cauza lui Florian Coldea care vă ura sau, mai degrabă, datorită milioanelor de români care au simţit gustul amar al blatului dintre dumneavoastră şi Victor Ponta.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite