A început revolta în PNL. Mai mulţi lideri liberali au postat un mesaj identic pe Facebook: „Conducerea ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. #ajunge“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban a fost la vot
Ludovic Orban a fost la vot

Liberalii Alina Gorghiu, Cătălin Predoiu, Adriana Săftoiu şi Mihai Voicu au postat un mesaj identic pe Facebook prin care critică actuala conducere a PNL pentru că a susţinut referendumul pentru modificarea Constituţiei. Cei patru susţin că Ludovic Orban propune o politică retrogradă.

„Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneşte, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge“, au scris mai mulţi lideri PNL pe Facebook. 

Şi deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a postat un mesaj critic. 

„Aşa cum am anunţat, vom lansa în următoarele săptămâni o platformă ideologică liberală în cadrul PNL, având că obiectiv atât contrabalansarea unor poziţii conservatoare excesive ale partidului în ultima perioadă, cât şi - pe termen lung - susţinerea unei moţiuni integral liberale la următorul Congres. În acest moment, publicul laic liberal, orientat către drepturi şi libertăţi, este subreprezentat ideologic în partid, iar acest lucru a dezamăgit mulţi votanţi tradiţionali PNL, faţă de care trebuie să ne cerem scuze. Nu avem decât de pierdut negând realitatea. Am ajuns ca, într-un partid nominal liberal, cei care resping excesele reacţionare şi mistice să fie consideraţi «neo-marxişti» sau «progresişti LGBT», deşi în joc sunt cele mai simple principii ale liberalismului şi solicitarea elementară de a separa sfera politică de cea religioasă - care trebuie să rămână în spaţiul privat şi să nu devină izvor de drept secular. Din punctul nostru de vedere, oricât de tentante ar fi sondajele de opinie (care, paradoxal, s-au dovedit total neîntemeiate), un liberal trebuie să îşi dedice în primul rând energia protejării libertăţilor şi drepturilor inclusiv celor care, uneori, pot fi puţini şi slabi, iar nu suprareglementării moralei publice“, a scris Raeţchi pe Facebook. 

Preşedintele Klaus Iohannis a votat, duminică seară, la referendumul pentru modificarea Constituţiei, într-o secţie din Sibiu. Şeful statului nu a făcut nicio declaraţie la ieşirea de la urne.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică seara, după încheierea votării, că rezultatul referendumului reprezintă o veritabilă moţiune de cenzură a românilor împotriva guvernării PSD. ”PNL a atras atenţia de luni bune liderilor politici din România să nu încerce să confişte această temă, să nu politizeze referendumul. Noi am luat decizia de a lăsa deplină libertate membrilor şi simpatizanţilor noştri de a se poziţiona cum le dictează conştiinţa”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PNL a susţinut că ”tentativa lui Liviu Dragnea şi a PSD de a confisca politic această temă a determinat milioane de români să nu vină la vot şi să dea în acest fel un vot de blam către Liviu Dragnea şi partidul de guvernământ”. ”Practic, Liviu Dragnea a furat celor 3 milioane de cetăţeni care au semnat iniţiativa această temă, a aruncat-o în derizoriu şi a compromis-o”, a adăugat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite