A doua şedinţă a PSD condusă de Rovana Plumb: Toţi colegii îşi doresc ca Ponta să revină. Ilie Sârbu: Se întoarce săptămâna aceasta şi va reveni în toate funcţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD
Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD

Conducerea PSD s-a reunit, luni, în a doua şedinţă care se desfăşoară în lipsa lui Victor Ponta. Şedinţa a fost condusă de Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD, care a admis că social-democraţii îşi doresc ca Victor Ponta să revină în ţară cât mai repede. LIderul senatorilor PSD, Ilie Sîrbu, recent întors din Turcia, a anunţat că premierul se va întoarce în România săptămâna aceasta şi va reveni în fruntea Guvernului şi a partidului.

UPDATE Rovana Plumb, la finalul şedinţei: PSD îl susţine pe preşedintele si premierul Victor Ponta căruia ii urează sănătate şi aşteaptă să revină după perioada de recuperare. Gabriel Oprea a transmis un mesaj concret. Coaliţia de la guvernare susţine Guvernul Ponta. Am luat măsuri extrem de importate pentru cetăţeni. Situaţia econmică este una stabilă şi România are de trei ori creştere economică şi o colectare impresionantă făcută de ANAF. Toate măsurile sunt sustenabile. Românii încep să simtă reducerea TVA la alimente. Aşteptăm promulgarea Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală. România se află pe drumul de creştere economică şi stabilitate. Nu suntem de acord să existe o perturbare de la acest drum făcut de noul PDL care doreşte să creeze instabilitate. Vom menţine legătura cu toţi colegii şi vom continua să lucrăm. Principala prioritate este legea salarizării sectorului bugetar. Vom începe consultări săptămâna viitoare cu partenerii sociali. Premierul are o susţinere a populaţiei, dacă ne uităm pe unele sondaje. Premieurl Victor Ponta are toată susţinerea PSD şi a coaliţiei de guvernare. Congresul va fi stabilit de către Comitetul Executiv Naţional. Nu am disucutat în Biroul Politic Naţional. Toţi colegii noştri îşi doresc să revină în ţară. Este un lucru normal, dar PSD este un partid unit. 

Despre conducerea Ministerului Transporturilor: În momentul de faţă domnul Rus este la Transporturi. 

UPDATE Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, întors recent din Turcia: Se simte bine. Săptămâna aceasta se va întoarce şi va reveni în toate funcţiile. Şi Băsescu a fost în Austria. Şi alţii, dar nu ştim  noi. Domnul general Gabriel Oprea a fost astăzi şi a manifestat acelaşi angajament: rămâne în coaliţie. 

UPDATE Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, despre cheltuielile operaţiei lui Ponta: Bănuiesc că le suportă domnia sa. La noi sunt decontate.Nu am idee cât costă operaţia. 

UPDATE Rovana Plumb: Vreau să salut prezenţa domnului Gabriel Oprea. Astăzi, pe ordinea de zi, vom adopta câteva decizii în ceea ce priveşte activitatea noastră pe timpul verii, câteva chestiuni organizatorice. 

Rugat de Rovana Plumb să transmită un mesaj, Gabriel Oprea a spus: Nu avem niciun mesaj în plus. Suntem în coaliţia de guvernare. Avem un Guvern care guvernează bine şi se poate şi mai bine. Îl aşteptăm pe prim-ministurl Victor Ponta să se întoarcă în ţară. 

UPDATE Premierul interimar Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, participă la şedinţa PSD. Întrebat despre venirea lui Ponta în ţară, Oprea a spus doar: "Îl aşteptăm". 

"Nu mai am veşti cu privire la starea de sănătate. Nu s-a discutat de o demisie a lui Victor Ponta. Aşteptăm să se întoarcă. Nu avem de unde să ştim când se întoarce. ", a spus Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD, la începutul şedinţei.

Întrebat dacă PSD intenţionează să organizeze un miting  de susţinere a lui Victor Ponta, Dragnea a răspuns: "Nici vorbă. Victor Ponta este susţinut. Nu este nevoie de un miting să-i arătăm că este susţinut".

Întrebat care este ordinea de zi a şedinţei de astăzi, Dragnea, care nu mai deţine o funcţie de conducere în PSD,  a răspuns: "Nu ştiu. Rovana ne-a convocat".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite