A ajuns PSD un „grup infracţional organizat”?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concluzia o trage fiecare cititor, după propria analiză. Eu doar înşir fapte, cel puţin ciudate, mai vechi sau apărute în ultimele zile. Campania lui Ponta pentru reîncălecarea justiţiei. Aici lucrurile sunt clare, e suficient să cităm câteva dintre declaraţiile sale relevante.

„Miza nu e schimbarea unui om, e schimbarea unui regim (com: schimbarea justiţiei, ce alt “regim”?)

„Eu nu mă dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa, nici de toţi ceilalţi

 „Dacă nu luăm preşedinţia, scapă cine poate”

„Avem guvernarea, dar nu avem puterea”

” După ce vom prelua controlul politic la DNA”

 (după plecarea lui Băsescu) “Atunci îi vom face dreptate lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi”

„ Procurorul Lucian Papici "marele basist, morarist, macovist", care a făcut "dosare politice

“Stau lângă cine trebuie, o să fiu alături de Radu” (Mazăre)

Ponta către Scutaru: "vezi că poate te luăm noi cu dubă"

„Fascist bătrân”, „paraşută”, „ţaţă europeană”, „prost”, „nemernic”.

 „Băsescu va merge la puşcărie”

Mai clar de atât nu se poate. Mesajul acesta, alături de „jos Băsescu”, ţine la baroni, nu la românii de rând, că nu toţi fură.

Mutarea celor 2800 ha de la Academia Agricolă la CJ Brăila, condus de baronul Bunea Stancu

Victor Ponta a evitat şi evită să explice care a fost logică pentru care a mutat la un baron PSD, urmărit penal în numeroase dosare, o suprafaţă atât de mare de pământ agricol de cea mai bună calitate.

Mai semnificativă este însă declaraţia lui Bunea Stancu:

 „nu o să pic doar eu că prostul, vă iau pe toţi după mine! Pe toţi! Până şi pe procurorii care m-au scos până acum! Mă duc eu, trag tot judeţul după mine, şi Bucureştiul, ne ducem cu toţii la mititica!”

Cine îmi spune că a aruncat totul aşa, la cacealma, trebuie să considere că baronii PSD sunt curaţi ca lacrima. Şi Duicu, şi Prioteasa, Dragnea, Nicusor Constantinescu, Mazăre, Oprisan, Nechita, etc., etc.

Victor Ponta face cadou cazahilor de la Rompetrol 380 milioane dolari

Victor Ponta renunţă prin memorandum aprobat de către Guvernul României la circa 380 milioane dolari din datoria pe care cazahii, ce au cumpărat Rompetrol, o aveau faţă de statul român. În schimbul unor iluzorii investiţii de 1 miliard de dolari în România, dar fără nicio asigurare ori sancţiune, în cazul în care cazahii nu se ţin de cuvânt.

Pentru mult mai puţin, Chiuariu şi-a luat de la justiţie 3 ani şi jumătate cu suspendare, în procesul cu terenul luat şi dat de la Poşta Română.

Iniţial Ponta a vrut să treacă o lege prin Parlament, să nu fie incriminabilă decizia să, dar CCR, la sesizarea preşedintelui Băsescu a respins intenţia premierului.

Care a fost motivaţia ascunsă a acestei cedări nu se ştie nici acum.

Sebastian Ghiţă, piatra de moară de gâtul lui Ponta

Stupefiant războiul pe faţă, între Robert Negoita şi Sebastian Ghiţă.

Ambii sunt piese grele ale PSD, şi faptul că au ajuns să facă titlurile presei arată că s-a ajuns la limită suportabilităţii, că sunt bani grei la mijloc, la care nici unul nici altul nu poate şi nu vrea să renunţe.

„Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea”.

Sebastian Ghiţă este un apropiat al lui Ponta, sponsor la greu al PSD din contracte cu statul, om cu multă influenţă în partid. Ieşirea publică a lui Robert Negoita arată că în partid n-a găsit nicio ascultare.

Este caracteristica unui „grup infracţional organizat”, cine-i mai tare loveşte fără frica de represalii.

Carmen Roşu, director general în 2012 al Autorităţii de Management a POSDRU, îl acuză pe Ghiţă "că a exercitat asupra sa presiuni concretizate în trafic de influenţă şi şantaj cu referire la contractele firmelor XOR IT System, Teamnet şi Asesoft care derulau proiecte cu finanţare europeană".

Lucrurile sunt extrem de grave, fosta directoare are şi probe, pe care le-a prezentat la DNA şi care pot conduce la o anchetă împotriva lui Ghiţă.

Iată de ce, încă un baron al PSD, Sebastian Ghiţă, are nevoie de protecţia partidului împotriva justiţiei.

Seamănă PSD cu un grup infracţional organizat, dacă la vârf se petrec asemenea lucruri?

Cedarea controlului portului Constanţa către Radu Mazăre.

Este un scandal imens, cu acuze de o parte şi de alta, ca Mazăre să aibă controlul asupra portului, sursă de bani extreme de importantă pentru Mazăre şi pentru partid.

Nu întâmplător a ameninţat Mazăre că nu se implică în campanie dacă nu primeşte controlul portului.

Iar Mazăre este inculpat în mai multe dosare penale, fapt ce nu pare a conta prea mult în ochii lui Victor Ponta, care „stă alaturi de Radu, lângă cine trebuie”.

Inclusiv juristul Catalin Predoiu a declarat ca daca Ponta accepta acest transfer risca sa intre in puscarie.

Toate argumentele juridice împotriva acestei cedări, ultimatumul care transpare din declaraţiile lui Mazăre, se vor lămuri în următoarea şedinţă de guvern, când expiră ultimatumul. Ce va face Victor Ponta? Va ceda presiunilor şi şantajului lui Mazăre? Seamănă PSD cu un „grup infracţional organizat”?

Emanoil Cătălin Bocaneanu, fost prefect PSD, a încercat să aranjeze un asasinat la comandă.

Fostul prefect de Galaţi, demis din funcţie în noiembrie 2013 ca urmare a trimiterii sale în judecată de DNA şi a arestării sale, ar fi vrut să scape de Elena Chipor, fostă şefă a Evidenţei Persoanelor Galaţi, principalul martor în dosarul întocmit pe numele său de procurorii anticorupţie.

Procurorii au afirmat că Bocaneanu a încercat să contacteze un asasin plătit prin intermediul unei alte persoane cu care fostul prefect a stat în arest. Acesta din urmă l-a denunţat pe Bocaneanu la Parchetul din Brăila iar la "negocieri" Bocaneanu s-a întâlnit cu un ofiţer sub acoperire.
Sigur, un fost prefect, membru PSD, acţionează acum pe cont propriu, dar mentalitatea acestuia s-a creat în timp.

Sunt multe alte aspect ce pot fi invocate, dublarea evaziunii în ultimii doi ani, şi altele, dar cele prezentate mai sus sunt menite să ofere un prilej de reflecţie cititorilor mei de bună credinţă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite