Ţuţuianu vrea corectarea legislaţiei privind conflictele de interese şi incompatibilităţile

Ţuţuianu vrea corectarea legislaţiei privind conflictele de interese şi incompatibilităţile

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu. FOTO Inquam Photos

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat, miercuri, că e necesară corectarea legislaţiei româneşti privind conflictele de interese şi incompatibilităţile, precum şi necesitatea punerii de acord a codurilor penale şi civile şi a codurilor de procedură penală şi civilă cu deciziile Curţii Constituţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adrian Ţuţuianu, care a efectuat miercuri o vizită la Târgovişte, împreună cu o delegaţie a Ambasadei SUA în România, condusă de ambasadorul Hans Klemm, a menţionat importanţa instituirii unor mecanisme de corelare a funcţionării sistemului judiciar astfel încât să se asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.
 
„Ministrul Adrian Ţuţuianu a mai subliniat nevoia de corectare a legislaţiei româneşti privind conflictele de interese şi incompatibilităţile, precum şi necesitatea punerii de acord a codurilor penale şi civile şi a codurilor de procedură penală şi civilă cu deciziile Curţii Constituţionale. Totodată, a menţionat importanţa instituirii unor mecanisme de corelare a funcţionării sistemului judiciar astfel încât să se asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti“, precizează Ministerul Apărării Naţionale, într-un comunicat remis „Adevărul“. 
 
Ministrul apărării a declarat că România este şi va fi întotdeauna un partener important al Statelor Unite ale Americii în regiune, unde „situaţia de securitate este complicată, mai ales după anul 2014“.
 
De asemenea, el a spus că România este interesată să consolideze flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice într-un context mai larg, „privit unitar de la nord la sud“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările