Ţuţuianu: „Se impune audierea lui Sebastian Ghiţă la comisia SRI“. Ce spune despre chemarea lui Dan Andronic în Parlament

Ţuţuianu: „Se impune audierea lui Sebastian Ghiţă la comisia SRI“. Ce spune despre chemarea lui Dan Andronic în Parlament

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei parlmanetare de control al SRI. FOTO Inquam Photos

Preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat marţi că se impune în continuare audierea lui Sebastian Ghiţă la comisie în legătură cu afirmaţiile făcute de acesta despre Laura Codruţa Kovesi şi despre Serviciul Român de Informaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cred că am procedat înţelept. În urmă cu o lună şi ceva mă tot întrebaţi dacă am închis ancheta şi eu am spus că nu şi că am considerat că este utilă audierea domnului Ghiţă în cadrul Comisiei SRI, pentru că de acolo am şi pornit în anchetă. Ca urmare, odată ce au fost procedurile de extrădare şi-l vom avea pe domnul Ghiţă în România, se impune să continuăm ancheta noastră, să-l audiem, să vedem ce elemente suplimentare ne aduce în atenţie şi apoi să decidem dacă mai audiem şi alte persoane“, a declarat Ţuţuianu, citat de News.ro. 

De asemenea, Ţuţuianu a declarat că nu se mai impune audierea lui Dan Andronic în legătură cu afirmaţiile acestuia privind alegerile prezidenţiale din 2009 deoarece, ”probabil joi”, va fi decisă constituirea unei comisii parlamentare de anchetă în acest caz. 

„Noi aveam programat să-l chemăm la audieri mâine (miercuri – n. red.). În condiţiile în care s-a anunţat deja constituirea unei comisii comune de anchetă a celor două Camere, care-şi proune aceleaşi lucruri pe care ni le propuneam noi, ceva mai mult, de fapt, pentru că noi ne propuneam să analizăm doar activitatea SRI ş a unor cadre din SRI legat de alegerile din 2009 – apare ca inutilă chemarea la Comisia SRI, fiindcă în cazul comisiei comune se vor face toate audierile persoanelor care au legătură cu alegerie din 2009 şi care au fost ndicate în materialul publicat de Andronic”, a precis Ţuţuianu.

Întrebat dacă la comisia de parlamentară de anchetă ar trebui chemaţi Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, Ţuţuianu a spus că acest lucru va trebui decis de comisie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările