Ţării, cât mai multe vitamine!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitamina D, bună pentru sănătate, bună şi în politică
Vitamina D, bună pentru sănătate, bună şi în politică

Cine ar fi crezut că se va ajunge la folosirea banilor destinaţi serviciilor pentru administrarea de vitamină D pentru copii? Luna februarie a început, dar adoptarea de către Guvern a unui proiect de lege privind bugetul pe 2019 şi trimiterea proiectului către Parlament sunt lucruri care încă nu s-au întâmplat. De ce?

Deşi „cifrele arată bine“, au apărut nemulţumiri. Primarii oraşelor acuză tăierea drastică a bugetelor. Iar vitamina D a devenit o problemă. Pe ultima sută de metri înaintea adoptării proiectului de buget în guvern ar trebui tăiate bugetele serviciilor şi banii redirecţionaţi către un program de administrare de vitamina D către copii, a afirmat liderul PSD, Liviu Dragnea. Fotografia liderilor coaliţiei PSD-ALDE care savurau cifrele nemaipomenite ale bugetului s-a blurat puţin şi acum toată lumea discută despre beneficiile proiectului „vitamine pentru copii“ din banii serviciilor secrete.

Oare ce s-a întâmplat între reuniunea capilor PSD-ALDE, care nu s-au obosit să o invite şi pe doamna Dăncilă să se bucure de belşugul arătat de cifrele prezumtive ale bugetului, şi momentul „vitamină“? Când s-a cristalizat ideea că singura soluţie este redistribuirea bugetelor serviciilor către Sănătate pentru achiziţia şi administrarea respectivei vitamine?

Important este ca serviciile să primească mai puţini bani sub „acoperirea“ folosirii fondurilor pentru o cauză nobilă pe care nu o poate combate nimeni, fiind, nu-i aşa, în favoarea copiilor.

Deci, oricine ar ridica semne de întrebare ar deveni automat agent şi inamic al copiilor.

Tăierea banilor serviciilor este un obiectiv în sine pentru guvernanţi. Ele sunt Soros-ul înfierat de puterea PSD-ALDE, duşmanul ascuns, forţa care îşi mută acum acoperiţii de la PSD la Pro România. Bine, şi aici ar fi o întrebare, tot fără răspuns. Cum de s-au infiltrat atâţia acoperiţi la PSD, că Tudose, de pildă, a fost pesedist o viaţă de om şi abia acum s-a trezit să se uite în legitimaţia de agent şi să se mute la Ponta? Ca să nu mai vorbim de săracul Grindeanu, care nici n-a apucat să activeze ca lumea ca premier şi dintr-o dată a fost demascat ca agent. Dar de ce i-a pus PSD tocmai pe ăştia doi premieri? Bine că n-a mai repetat eroarea şi a treia oară şi a găsit-o pe doamna Dăncilă care, sigur, nu e.

Dar în atâtea confuzii un lucru e cert. Din varii motive, bugetul nu e o prioritate. Mai poate să stea, să sufere ajustări, să mai intre la finanţare o vitamină, o măslină.

Să fim fericiţi. PSD e primul partid care se va curăţa de agenţi pentru că vor pleca toţi în alte părţi. Economia duduie din nou, mai tare ca prima oară. Cifrele bugetului arată bine. Şi vitaminele râd în soare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite