Ştirbu: CEX-ul de la PSD e praf în ochi. Dragnea nu va demisiona şi nimeni nu i-o va cere. Dacă pleacă Dragnea, pleacă toţi. Au pus cizma pe gâtul statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu a vorbit vineri despre şedinţa Comitetului Executiv al PSD convocată după condamnarea în primă instanţă a liderului social-democrat, Liviu Dragnea, precizând că liderii PSD nu au niciun interes să îi ceară demisia şefului de partid. Deptatul PNL a mai spus că social-democraţii "vor face zid în jurul lui Dragnea pentru că toţi sunt certaţi cu legea".

Preşedintele Comisiei de cultură din Parlament, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a reacţionat vineri după anunţul potrivit căruia liderii PSD se vor reuni de urgenţă într-o şedinţă a CEx, la ora 16.00. Acesta a explicat că şedinţa comitetului executiv este "praf în ochi", neavând nimeni curaj să îi ceară demisia liderului PSD Liviu Dragnea. 

"Comitetul Executiv al PSD, convocat astăzi, este praf în ochi. Vor face un zid de protecţie în jurul condamnatului Dragnea pentru că mulţi sunt certaţi cu legea. Cine să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea? Paul Stănescu, partenerul lui de vânătoare, căruia i-au prosperat afacerile datorită accesului la banii din bugetul naţional? Ionel Arsene de la Neamţ? Un alt penal, acuzat de trafic de influenţă. Dumitru Buzatu de la Vaslui, care şi-a instalat fiul secretar de stat şi soţia senator şi care consideră decizia Instanţei supreme, în ceea ce-l priveşte pe  Dragnea, un joc al adversarilor politici?", a declarat Ştirbu. 

Vicepreşedintele PNL i-a atacat şi pe premierul Viorica Dăncilă, pe ministrul de Interne Carmen Dan şi pe ministrul Economiei Dănuţ Andruşcă, sugerând că cei trei nu ar putea să nu îl susţină pe liderul PSD, el fiind motivul pentru care aceştia au ajuns în funcţii de conducere.

Cum să ne aşteptăm să-i ceară cineva demisia lui Liviu Dragnea? Poate Dăncilă, care dacă nu ar fi fost Daddy, acum ar fi predat  tehnologia forării unui puţ cu cazmaua…sau Carmen Dan, care în lipsa protectorului Dragnea acum ar fi ştampilat state de plată la vreo şcoală din mediul rural? Poate că i-ar cere demisia d-lui Liviu Dragnea, dl. Dănuţ Andruşcă, ministrul economiei, dacă acesta nu ar fi certat cu limba română şi ar fi capabil să formulize o frază coerentă. O! Era să uit! Mai e Olguţa! Poate ea îi va cere demisia d-lui Dragnea însângeratul. Va sângera  alături de ţiitorul Claudiu Manda, care şi acesta ar fi ajuns mare tăietor de bilete pe transportul în comun din provincie, şi va cere răspicat demisia lui Daddy", se arată în comunicatul de presă. 

Gigel Ştirbu a încheiat mesajul amintind că "a treia funcţie în stat nu trebuie să fie ocupată de un condamnat penal, fie el şi în prima instanţă", şi citând Codul de etică şi conduită al social-democraţilor. 

"Şi, în final, cu o ultimă speranţă, doresc să dau un citat din Codul de etică şi conduită al PSD: “Niciun membru de partid care este urmărit penal, a fost trimis în judecată sau a fost condamnat pentru fapte de corupţie NU poate ocupa funcţii publice (în partid) sau administrative (în stat)”. Aşa să fie!", a conchis Ştirbu. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite