Ştefănescu (PSD), către Băsescu: „Dacă are date suplimentare despre CFR Marfă, să le facă publice“

Ştefănescu (PSD), către Băsescu: „Dacă are date suplimentare despre CFR Marfă, să le facă publice“

Codrin Ştefănescu FOTO Arhiva Adevărul

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, i-a cerut, luni, preşedintelui Traian Băsescu să facă publice datele suplimentare, în cazul în care le deţine, despre bonitatea şi capacitatea financiară a investitorului de la CFR Marfă.


„Referitor la declaraţiile lui Traian Băsescu privind privatizarea CFR Marfă şi convocarea în totală bătaie de joc a şedinţei CSAT, sunt necesare câteva precizări: dacă Traian Băsescu are vreun dubiu vizavi de această privatizare şi se află în posesia unor date suplimentare despre bonitatea şi capacitatea financiară a investitorului sau orice alt tip de informaţii, are obligaţia legală de a le face publice. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre o societate de interes strategic naţional, iar discuţiile în CSAT cu privire la privatizarea acesteia nu trebuie să aibă drept scop sau consecinţă pasarea răspunderii între factorii de decizie ai statului“, informează Ştefănescu într-un comunicat de presă.

Ştefănescu a mai spus că, pe parcursul întregului proces de privatizare a CFR Marfă, care s-a desfăşurat transparent, public şi în conformitate cu prevederile stipulate în acordul cu FMI, nimeni nu a adus vreo critică. Ba, mai mult, de la Cotroceni nu s-a auzit nicio voce care să dezavueze sau să facă dezvăluiri.

„În concluzie, atitudinea şi declaraţiile insinuante ale lui Traian Băsescu în ceea ce priveşte CFR Marfă se încadrează în strategia sa personală de a sabota şi boicota, în mod constant, toate proiectele şi iniţiativele Guvernului USL“, a conchis Ştefănescu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: