Şova: Cel mai important este să nu existe un al treilea mandat pentru regimul Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a declarat, luni, în contextul demersului fostului premier Călin Popescu Tăriceanu privind o nouă suspendare a şefului statului, că cel mai important este să nu existe un al treilea mandat pentru regimul Traian Băsescu.

"Cel mai important este să nu avem un al treilea mandat pentru regimul Băsescu, cu Udrea, Macovei sau Iohannis preşedinte. În cadrul conducerii PSD, dar şi la nivelul grupurilor parlamentare ale PSD-UNPR-PC vom analiza dacă este oportună demararea procedurilor de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi vom stabili care este poziţia noastră tactică“, a declarat Şova.

„Ceea ce este clar este că procedura de suspendare se poate declanşa doar când există o încălcare gravă a Constituţiei, iar acest lucru trebuie analizat atent. Dar sunt sigur că cei mai mulţi dintre cei 7,4 milioane de români care au votat la Referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu sunt de părere că orice zi prin care mandatul său de preşedinte este mai scurt este foarte importantă, pentru că înseamnă un rău mai puţin pentru România şi mai multă dreptate", a mai spus Dan Şova.

Potrivit acestuia, în condiţiile în care au mai rămas doar 14 săptămâni până când Traian Băsescu va pleca de la Cotroceni, „trebuie limitat cât mai mult răul pe care acesta îl poate face României“.

„Dacă mergem pe logica luptei USL împotriva lui Traian Băsescu, este clar că adevăraţii liberali sunt alături de domnul Călin Popescu Tăriceanu, care este un om politic experimentat în bătălii grele“, a conchis Şova. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite