Şova: Şeful STS trebuie tras la răspundere în CSAT. E de aşteptat ca Băsescu să facă scut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PSD, Dan Şova, susţine că şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) va trebui tras la răspundere în şedinţa CSAT programată duminică, dar consideră că demiterea acestuia nu poate fi realizată fără decizia preşedintelui Traian Băsescu, care „va prefera să facă scut“ în jurul lui Marcel Opriş.

„Principala instituţie responsabilă de gestionarea accidentului aviatic din Apuseni este STS, singura care până în prezent nu a plătit deloc! În şedinţa CSAT de astăzi, şeful STS, Marcel Opriş, trebuie tras la răspundere de către preşedintele Traian Băsescu pentru intervenţia deficitară a instituţiei. Din păcate, domnul Opriş nu poate fi demis fără decizia preşedintelui. Iar din câte îl ştim pe Traian Băsescu, acesta va prefera să facă scut în jurul propriilor oameni decât să apere interesele românilor“, susţine vicepreşedintele PSD, într-un comunicat.

Şova mai declară că „vinovăţia STS este multiplă: nu a făcut investiţiile tehnice necesare pentru a preîntâmpina astfel de tragedii, nu s-a implicat direct în localizarea avionului, a furnizat coordonate greşite şi mult prea târziu, a încercat să paseze responsabilitatea şi nu şi-a asumat nimic“.

"Este vorba despre nepăsare şi incompetenţă de la început şi până la sfârşit în cazul STS. De aceea, în şedinţa CSAT de astăzi, Marcel Opriş trebuie demis!", insistă vicepreşedintele PSD.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte astăzi într-o şedinţă în care directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, dar şi premierul Victor Ponta vor prezenta rapoartele de activitate ale instituţiilor pe care le conduc, în urma accidentului aviativ din 20 ianuarie.

Citeşte şi:

CSAT decide astăzi soarta şefului STS. Ponta şi Opriş prezintă rapoartele accidentului din Apuseni

Premierul Victor Ponta şi şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, prezintă astăzi, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, rapoartele instituţiilor pe care le conduc cu privire la modul în care s-a acţionat în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Radu Stroe a plecat. Ramona Mănescu tace

Radu Stroe a demisionat din fruntea Ministerului de Interne, după trei zile de presiuni mediatice. Ramona Mănsescu, ministrul Transporturilor, ar trebui şi ea să demisioneze, pentru că instituţia pe care o conduce nu a gestionat situaţia unui accident aviatic, aşa cum legea o cere.

Victor Ponta: Erorile grave au fost făcute de ROMATSA şi STS. La 1 februarie vom avea o propunere de ministru

Premierul Victor Ponta a anunţat, oficial, că vicepremierul Gabriel Oprea va prelua funcţia de ministru interimar al MAI, până în jurul datei de 1 februarie, atunci când liberalii vor face o altă propunere pentru acest portofoliu. Premierul a anunţat că principalii vinovaţi în urma accidentului din Apuseni sunt şefii ROMATSA şi STS.

Lanţul slăbiciunilor care a ucis doi oameni în Munţii Apuseni

Mai mulţi şefi de instituţii, dar şi un secretar de stat au fost schimbaţi din funcţii după ce raportul privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni s-a soldat cu doi morţi şi cinci răniţi din cauza proastei coordonări a echipelor de salvare. Şeful Executivului a catalogat acţiunea de salvare ca fiind un „eşec total“.

Familia Aurei Ion dă statul în judecată dacă nu sunt găsiţi vinovaţii tragediei din Apuseni

Familia studentei care a murit în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni va da în judecată statul dacă va considera că raportul anchetei efectuate de procurori nu va stabili vinovaţii pentru tragedia în care şi-au pierdut viaţa Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan, potrivit gandul.info.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite