Şoc în PDL. Frunzăverde pleacă la PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Frunzăverde a câștigat alegerile locale
Sorin Frunzăverde a câștigat alegerile locale

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, va candida din partea USL la alegerile locale.


Unul dintre cei trei prim-vicepreşedinţi ai PDL, Sorin Frunzăverde, a decis, ieri, să îi părăsească pe democrat-liberali după 20 de ani în acest partid. Plecarea lui Frunyăverde a agitat apele în PDL, unii lideri din tabăra lui Vasile Blaga, vehiculând, neoficial, posibilitatea unui congres extrordinar. Negocierile cu Sorin Frunzăverde au fost purtate de vicepreşedinţii PNL Dan Radu Ruşanu şi Mihai Voicu împreună cu liderul PNL Caraş-Severin, Marcel Vela.

Informaţia a fost confirmată de Sorin Frunzăverde, care a declarat că va candida ca membru PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş Severin, din partea USL.

„Ne-am întâlnit astăzi cu domnul Sorin Frunzăverde şi am discutat timp de trei ore. Am stabilit că dânsul va candida din partea USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş Severin. Ulterior, îşi va da demisia din PDL şi va fi desemnat vicepreşedinte al partidului pentru relaţii internaţionale",  a declarat Dan Radu Ruşanu pentru „Adevărul".

Frunzăverde a fost reţinut în declaraţii, anunţând doar că va ţine astăzi o conferinţă de presă în care va prezenta detaliile „schimbării". Liderul PNL Caraş Severin, Marcel Vela, a susţinut că, alături de Sorin Frunzăverde, se vor alătura liberalilor 42 de primari şi trei parlamentari PDL.

Dispute cu Udrea şi Boc

Vestea plecării lui Frunzăverde a părut să îi ia prin surprindere pe liderii democrat-liberali. Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a susţinut că plecarea lui Frunzăverde „nu este un lucru bun pentru PDL", iar ea, personal, nu ştia de decizia prim-vicelui democrat-liberal.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat că nu a auzit  „nicio poziţie" a lui Sorin Frunzăverde privind o eventuală demisie din PDL, menţionând că va încerca să discute personal cu liderul democrat-liberal.

În schimb, fostul consilier prezidenţial şi ministru Sebastian Lăzăroiu susţine, pe pagina sa de Facebook, că Sorin Frunzăverde este „un gunoi".

Sorin Frunzăverde era văzut în PDL ca un apropiat al preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, şi a avut nenumărate contre cu alte figuri importante din PDL. El s-a numărat printre cei care au cerut ca Elena Udrea să nu facă parte din guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

În nenumărate rânduri, el s-a plâns de distribuţia banilor în teritoriu, cerând ca aceştia să nu vină prin Consiliile Judeţene via ministere, ci direct către primării. Modalitatea de finanţare a administraţiei locale a fost şi tema unui conflict pe care Frunzăverde l-ar fi avut, recent, cu preşedintele PDL, Emil Boc.

Frunzăverde a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL la Congresul PDL din mai, anul trecut. Frunzăverde a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PDL în perioada iunie 2001 - mai 2011 şi a condus organizaţia PDL Caraş Severin de la înfiinţarea acesteia.

Frunzăverde a  fost de mai multe ori ministru în diversele guverne din care PDL a făcut parte - la Mediu în Guvernul Ciorbea, la Turism în Guvernul Radu Vasile, dar şi al Apărării în guvernele Isărescu şi Tăriceanu.
În iunie 2008, Frunzăverde a candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin, câştigând alegerile.

Primarul din Slatina a demisionat din PDL

Primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov,  şi-a anunţat, ieri, demisia din PDL, spunând că aceasta implică şi pierderea mandatului de primar. Vâlcov
a demisionat din funcţia de preşedinte al PDL Olt, fapt care atrage pierderea mandatului de primar, astfel că până la alegerile din 10 iunie oraşul Slatina va fi administrat de către unul dintre cei doi viceprimari care va fi desemnat de Consiliul Local.

„În ceea ce priveşte viitorul meu politic, administrativ, încă nu am luat o hotărâre. Un lucru vi-l pot spune cu certitudine: iubesc prea mult acest oraş pentru a renunţa să lupt pentru el", a spus Vâlcov.

Primarul susţine că a demisionat întrucât Guvernul nu l-a sprijinit să ducă la bun sfârşit investiţiile importante din oraş, precum centura ocolitoare, Sala Polivalentă, bazinul olimpic şi nici lucrările la blocurile ANL şi la Palatul Copiilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite