După Udrea, şirul demisiilor din PDL continuă. Tomac: PMP are acum 15 parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a demisionat ieri din PDL FOTO Facebook
Elena Udrea a demisionat ieri din PDL FOTO Facebook

După demisia deputatului Elena Udrea din PDL, mai mulţi parlamentari au părăsit partidul pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară (PMP). Totodată, europarlamentarul Cristian Preda şi-a anunţat înscrierea în PMP şi intenţia de a candida pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac a anunţat vineri că partidul are acum 15 parlamentari. „Camelia Bogdănici, Florin Secară, Mihai Rogojan, Florin Gheorghe, Dragoş Gunia, Andrei Volosevici şi Florin Popescu“, a fost prezentarea făcută de liderul interimar al PMP.

În total, numărul demisionarilor din PDL se ridică la 15, potrivit Realitatea.net: Elena Udrea, Theodor Paleologu, Ion ARITON, Florin Popescu, Florin Secară, Camelia Bogdaneci, Florin Gheorghe, Andrei Volşevici, Dragoş Gunia, Daniel Geantă, Ciprian Rogojan, Marius Isăilă, Petru Movilă, Adrian Gurzău şi Romeo Rădulescu.

„Am demisionat vineri din PDL şi m-am înscris în PMP. Am făcut acest gest pentru a crea o opoziţie reală la USL, pentru a crea o dreaptă puternică şi pentru a dezvolta toate proiectele preşedintelui Traian Băsescu. Suntem o echipă cu preşedintele Băsescu şi mergem mai departe cu idealurile pe care ni le-am propus", a declarat Adrian Gurzău, care este şi prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca.

De asemenea, europarlamentarul Cristian Preda a anunţat pe blog că a decis să intre în Mişcarea Populară, pe listele căruia va candida la un nou mandat în Parlamentul European.

„Acum, când PMP a fost recunoscut ca formaţiune politică, intru din nou în politica partizană. Obiectivul meu pe termen scurt este să sprijin afilierea Mişcării Populare la PPE. Condiţia sine qua non a unei asemenea afilieri este ca Mişcarea Populară să aibă deputaţi în Parlamentul European, după alegerile din 25 mai. Iată de ce mă voi angaja cu toate forţele în campania pentru al treilea scrutin european, după cele din 2007 şi 2009. Voi candida, deci, pentru un nou mandat în PE“, a scris Preda.

Elena Udrea a dat startul

Deputatul Elena Udrea a demisionat din PDL, după 10 ani petrecuţi în rândul formaţiunii, şi s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară, anunţ confirmat recent şi de Eugen Tomac. Fostul ministru al Dezvoltării a reproşat conducerii PDL faptul că nu a susţinut proiectul de unificare a dreptei.

„Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă. Mă despart de un partid alături de care am avut succese, am dat cel mai bun Guvern al României, am câştigat Preşedinţia României împreună cu Traian Băsescu, dar aleg, după 10 ani de politică, să rămân într-o echipă“, şi-a motivat Udrea decizia.

Partidul Mişcarea Populară a fost înregistrat astăzi (n.r. miercuri) în Registrul partidelor politice, prin decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti“, a anunţat preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac.

 Din partid vor face parte mai mulţi consilieri prezidenţiali, cărora preşedintele Traian Băsescu le-a semnat, marţi, eliberarea din funcţie. Dintre ei fac parte Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca.

Daniel Funeriu şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile europarlamentare pe listele PMP. „A fost o perioadă extraordinară pentru mine în administraţie, atât ca ministru cât şi la Cotroceni, lângă Traian Băsescu, în momentele cheie din 2012 şi 2013. Pentru viitor, mă înscriu în Partidul Mişcarea Populară pentru a-l creşte şi a-l face puternic“, a scris el pe Facebook.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite