Şi UDMR se întoarce împotriva lui Dragnea. Maghiarii nu vor ca legislaţia penală să fie modificată prin OUG. Nici Tăriceanu nu-l susţine pe Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul senatorilor maghiari, Cseke Attila, a declarat luni că UDMR nu este de acord cu modificarea codurilor penale prin Ordonanţă de Urgenţă, amintind că partidul său nu a susţinut astfel de decizii nici în perioada guvernului tehnocrat. Şi Călin Popescu Tăriceanu s-a dezis de planul lui Liviu Dragnea.

„Nu avem informaţii că s-ar pregăti OUG sau angajarea răspunderii, dar ca principiu: am criticat când s-au mai folosit  asemenea proceduri de către Guvernul tehnocrat în 2016 şi în cazul OUG 13 în anul 2017. Există o majoritate parlamentară, rolul Parlamentului trebuie întărit prin dezbateri şi vot asupra domeniilor legislative importante”, a declarat luni Cseke Attila.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, după o întâlnire cu Liviu Dragnea, că nu a discutat de niciun fel de ordonanţă de urgenţă pe modificarea codurilor.  „Vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare“, a subliniat şeful Senatului.

„Nu am discutat de nici un fel de OUG pe modificarea codurilor. Vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare. Nici asumarea răspunderii guvernului pe Codul penal nu va avea loc”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, fiind întrebat dacă Puterea ar putea merge pe varianta ordonanţei eurgenţă în ceea ce priveşte adoptarea Codului penal sau varianta asumării răspunderii Givernului. 

Prin refuzul de a demisiona din fruntea Camerei Deputaţilor şi prin dorinţa de a modifica legislaţia penală printr-o ordonanţă de urgenţă, Liviu Dragnea aruncă România într-un zonă nefrecventabilă pentru partenerii externi şi tranformă PSD într-un partid tributar strict interesului său imediat şi personal: anularea pedepsei cu executare. Surse din PSD explică pentru „Adevărul“ care e planul prin care Dragnea încearcă să se salveze.

Premierul Viorica Dăncilă a anulat pe ultima sută de metri vizita din Oman, programată la începutul săptămânii viitoare, invocând situaţia politică internă, au declarat surse guvernamentale pentru „Adevărul“. Guvernul va adopta, zilele viitoare, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legislaţiei penale, care va anula condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea, susţin surse politice.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite