Şi bătuţi, şi gazaţi, şi acuzaţi de lovitură de stat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asta-i culmea! Acuzaţiile lui Dragnea şi ale Jandarmeriei ating vârful ridicolului. Ca să se spele, cât de cât, de acuzaţia de a-şi fi maltratat proprii cetăţeni, Dragnea inventează tot felul de scenarii, care de care mai incredibile. Cine îl mai crede? N-am auzit de la Dragnea un cuvânt de compasiune, de regret, de scuze adresate zecilor de mii de cetăţeni paşnici gazaţi de Jandarmerie  în 10 august.

Când puterea cade pe umerii unui om nepregătit filosofic pentru ea, omul îşi pierde minţile. Derapează în paranoia, mitomanie, grandomanie.

Precum Ceauşescu odinioară, Dragnea delirează

Sunt suficiente elemente ca să putem vorbi de o tentativă de lovitură de stat.Au fost proteste finanţate, se pare că şi din extern. Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi informaţii despre modul că s-au finanţat aceste proteste, despre faptul că au fost organizat tip paramilitar, despre faptul că, şi s-a văzut asta de fapt, că au vrut să ocupe sediul Guvernului şi au provocat în permanenţă jandarmii".

Am fost zeci de mii de oameni în piaţă. Toţi am văzut ce s-a întâmplat. Câteva sute de huligani, cu mâinile goale, aduşi sau veniţi din proprie iniţiativă, membri sau nu ai galeriilor de fotbal, în faţa a o mie de jandarmi, înarmaţi până în dinţi. Ce lovitură de stat puteau să dea? Că jandarmii au bătut, gazat, alungat din piaţă zeci de mii de români. Deşi îi puteau extrage pe cele câteva sute de huligani cu manifestări violente. Au mai făcut-o şi altă dată.

Iată semne de întrebare majore

Câţi huligani au fost identificaţi, anchetaţi, în urma zecilor de ore de imagini din multiple surse? Nu ne spune nimeni.

Ce s-a mai întâmplat cu maşina din care se descărcau sticle cu benzină? A fost identificat proprietarul? Nu ştie nimeni.

De ce n-u fost reţinuţi cele câteva zeci de cetăţeni care au forţat intrarea în guvern?

De ce au fost provocaţi manifestanţii încă de la orele 16.30, cu gaze lacrimogene, înainte de a începe violenţele?

În ce consta organizarea „paramilitară”? Au fost depistate arme, mijloace de comunicare, de coordonare?

Câţi jandarmi sunt anchetaţi pentru gazarea, bătaia, fugărirea unor persoane fără apărare, cu mâinile ridicate? Dar a paramedicilor de la ambulanţe?

Cine a coordonat, politic, reprimarea masivă a zeci de mii de români paşnici, ziarişti români şi străini, turişti israelieni?

De unde ştia Dragnea de „probele” care urmau să apară a doua zi, care ar fi demonstrat finanţarea externă a manifestaţiei? Care probe s-au dovedit o făcătură ordinară.

Cum crede Dragnea că poate scăpa de acuzaţia că a ordonat maltratarea a zeci de mii de români? Ancheta Parchetului Militar va face lumina în aceasta problemă.

De ce a secretizat Carmen Dan documentele Jandarmeriei din 10  august? Să nu se afle adevărul?

Sunt multe alte întrebări la care aşteptăm răspuns. Colac peste pupăză, Jandarmeria reclamă la DIICOT o tentativă de lovitură de stat în 10 august. Îşi sapă singură groapa. Trebuie să prezinte şi dovezi pentru această acuzaţie. Care dovezi i se pot întoarce în cap ca un bumerang.

Ultimele acţiuni dictate de Dragnea, inclusiv „dovezile” că a fost o lovitură de stat, demonstrează un singur lucru. Dragnea e disperat, a devenit paranoic, îşi pierde minţile. Este total iraţional şi ilogic mai tot ce face. Eroarea cu represiunea populaţiei paşnice i-a fost fatală. A fost picătura care a umplut paharul.

Este o chestiune de timp până când baronii PSD vor decide că Dragnea trage PSD în debaraua istoriei. Şi îl vor arunca din barca puterii. Deja Dragnea este istorie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite