Şerban Nicolae nu vrea vot de la distanţă pentru diaspora: Să nu facem drept de vot din vârful patului; În vârful muntelui se votează la secţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Nicolae Inquam Photos / George Călin
Şerban Nicolae Inquam Photos / George Călin

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat în timpul moţiunii simple împotriva ministrului de Externe Teodor Meleşcanu de ieri că nu ar trebui să existe vor prin corespondeţă sau vot electronic şi că nu ar trebui „să facem drept de vot din vârful patului”.

Social-democratul a afirmat că toţi cetăţenii români ar trebui să fie egali şi că dacă cei din „vârful muntelui” se pot deplasa la secţii, atunci şi diaspora poate să ajungă până la cea mai apropiată secţie.

„Haideţi să fim de acord că cetăţenii români sunt egali, că dacă în vârful muntelui se votează la secţia de votare prin deplasarea persoanei indiferent de vârstă până la secţia de votare, să nu facem pentru alţi cetăţeni drept de vot din vârful patului, prin corespondenţă sau electronic.

Ştiţi foarte bine că ambasadorii numiţi de Klaus Werner Iohannis de care nu îndrăzniţi să vă luaţi au organizat alegerile. Ştiţi că atunci când s-a zis că Bucureştiul a închis tabletele, de fapt era serviciul de securitate, erau cei de la URSS - PLUS”, a declarat Şerban Nicolae în dezbaterea de ieri din cadrul moţiunii simple împotriva lui Teodor Meleşcanu.

„Această moţiune ca si referendumul reprezintă un fake, nu poate să fie poziţia publică a Senatului o colecţie de lozinci, o formulă de teme politicianiste ieftine care nu şi-ar găsi rezolvarea cu demisia ministrului de Externe. Aveţi curajul, ridicaţi-vă semeţi din genunchi! Cereţi demisia preşedintelui României şi a ambasadorilor numiti de el în ţările în care au fost probleme pentru că altminteri vă iese ipocrizia pe faţă", a transmis Şerban Nicolae parlamentarilor”, a mai declarat Şerban Nicolae.

Moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe a fost respinsă după ce 37 de senatori au votat „pentru” iar 69 „împotrivă”.

„Vă dau o veste proastă de la început. Potrivit legii 33/2007, entitatea care are competenţe pe votul din străinătate este Biroul Electoral pentru Secţiile din Străinătate. E adevărat că şi MAE are atribuţii. Atribuţii de a asigura sprijin logistic. Înseamnă punerea la dispoziţie de spaţiu, personal, confecţionarea urnelor şi cabinelor de vot şi mai ales de a publica înainte de alegeri lista centrelor de votare şi adresa acestora”, s-a apărat Meleşcanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite