Şerban Nicolae, ironii la adresa şefului Comisiei Europene: Îngrijorarea lui Juncker referitoare la legile justiţiei, „ridicolă şi uşor etilică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat, marţi, că avertismentele transmise de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, referitoare la modificările aduse legilor justiţiei reprezintă o ameninţare „ridicolă şi uşor etilică“.

„Am văzut nişte păreri personale (ale lui Jean Claude Juncker – n.r.). Am văzut pe un domn care este preşedintele Comisiei Europene şi care exprima nişte temeri personale, care ne dădea un fel de ameninţări să modificăm legile conform deciziilor Curţii Constituţionale. Probabil că nimeni nu i-a spus că ameninţarea este ridicolă şi uşor etilică. Toate deciziile CCR sunt luate în considerare de Parlament şi întotdeauna sunt puse în acord proiectele legislative cu deciziile CCR. Nu de grija MCV, nu de grija aderării la Schengen, ci pentru că aşa scrie în Constituţia României încă din 1991”, a spus Şerban Nicolae.

Înrebat dacă este de părere că îngrijorarea lui Juncker este una personală, senatorul a spus l-a taxat dur pe şeful Comisiei Europene. „Este o părere ridicolă, pentru că din punctul meu de vedere să spui că Parlamentul României trebuie să respecte Constiuţia României este şi redundant şi, în general, este jenant”, a subliniat Şerban Nicolae.

Juncker a declarat miercurea trecută, în conferinţa comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că, dacă legile justiţiei rămân aşa cum le-a votat Parlamentul, discuţiile privind renunţarea la MCV şi intrarea în spaţiul Schengen „se vor pune în alţi termeni“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite