Şerban Nicolae, după ce a fost lăsat fără funcţii: Nu e un fel de sancţiune, ci un act politic. Eu nu mă leg cu lanţuri de nicio funcţie

Şerban Nicolae, după ce a fost lăsat fără funcţii: Nu e un fel de sancţiune, ci un act politic. Eu nu mă leg cu lanţuri de nicio funcţie

Senatorul Şerban Nicolae. FOTO Mediafax

Senatorul Şerban Nicolae a rămas, miercuri, fără funcţiile de lider de grup şi preşedinte al Comisiei juridice a Senatului, după ce nu a reuşit să gestioneze corespunzător problematica Legii graţierii. Acesta a spus că decizia luată de conducere PSD nu e o sancţiune, ci „un act politic“, iar el nu se va „lega cu lanţurile“ pentru a rămâne pe vreo funcţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am făcut cea mai  democratică dezbatere dintr-o comisie în ultimii 27 de ani“, a declarat Şerban Nicolae referitor la retragerea sprijinului politic după nu a gestionat bine problematica Legii graţierii. De asemenea, senatorul PSD a spus că nu am adoptat niciun fel de amendament al lui Băsescu, amendamentele controversate fiind ale sale.  
 
Întrebat dacă i s-a propus să ceară singur retragerea din funcţiile de lider de grup şi preşedinte al Comisie juridice, Şerban Nicolae a avut o abordare proprie a problemei. „A fost aşa o discuţie, o percepţie, cum că teoretic aş putea să iau şi eu o asemenea iniţiativă, numai că eu le-am spus tuturor colegilor că din punctul meu de vedere nu am greşit cu nimic nici faţă de Liviu Dragnea, nici faţă de partid. “, a completat acesta.
 
„S-a explicat că nu-i vorba despre o sancţiune, este un fel de act politic. Bănuiesc că este o decizie politică. Eu nu mă leg cu lanţuri de nicio funcţie“, a mai spus Şerban NIcolae, căzut în dizgraţia lui Liviu Dragnea după ce sub preşedinţia sa la Comisia juridică erau să fie graţiate faptele de corupţie. 

Senatorul social-democrat a mai spus că se gândeşte dacă va mai rămâne pe viitor în Comisia juridică a Senatului în condiţiile în care nu îi este clar în acest moment dacă ideile sale în materie de justiţie sunt compatibile cu cele ale partidului.

„Trebuie să mă lămuresc: poate este greşeala mea, ideile mele în materie de justiţie nu corespund cu cele oficiale ale partidului. Deocamdată nu mi s-a reproşat că aş fi încălcat programul de guvernare pentru justiţie (…) Eu nu am nici crize de personalitate, nici tulburări de identitate, ştiu şi cine sunt şi ce experienţă am şi ce pot să fac. Nu ţin neapărat să tot demonstrez şi să tot dau extemporale ca şi cum ştiţi… băgaţi-mă şi pe mine în seamă, mă pricep, credeţi-mă, aveţi încredere în mine. Dacă se consideră că este nevoie de mine, particip. Dacă se consideră că sunt alţii, ca vorba lui Alecsandri: «E unul care cântă mai bine decât mine? Cu atât mai bine ţării şi lui cu atât mai bine»“, a mai spus senatorul PSD.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările