Şerban Nicolae, pentru Euronews: Persoanele corupte şi demnitarii nu trebuie arestaţi. Arestul preventiv e doar o formă de a arăta puterea procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat Euronews, senatorul PSD Şerban Nicolae condamnă măsura arestului preventiv şi spune că acesta nu este sistem judiciar, ci „răzbunare”, „lupta politică”, „abuz” şi „chiar corupţie”. Social-democratul a explicat că politicienii cu funcţii înalte şi corupţii nu ar trebui arestaţi, pentru că arestul este doar o formă de a se arată puterea procurorilor.

“Dacă ai o persoană coruptă, un demnitar cu funcţie înaltă, nu trebuie să arestezi acea personă. Trebuie să strângi probe. Arestul preventiv nu este sancţiunea, este doar o modalitate de a se arată puterea procurorilor, este ca o judecată de stradă. Dacă oamenii văd un demnitar încătuşat, în faţa camerei, în mijlocul nopţii, unii dintre ei simt un fel de satisfacţie, aşa cum simţeau în Roma Antică când intrau gladiatorii în arena. Dar acesta nu este un sistem judiciar. Asta e răzbunare, este luptă politică, este abuz şi este chiar corupţie“, a declarat, pentru Euronews, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae

Post de televiziune Euronews a publicat la sfârşitul acestei săptămâni un amplu reportaj despre  marile  proteste care au avut loc în România împotriva modificărilor pe care oamenii aflaţi la putere doresc să le aducă legilor justiţiei.

„La 20 ianuarie 2018, zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile Bucureştiului, nemulţumiţi de revizuirea propusă a sistemului judiciar din România. A fost cea mai recentă într-o serie de demonstraţii antiguvernamentale care au cuprins ţara de anul trecut. (...) Mulţi dintre cei mai importanţi politicieni români sunt cercetaţi pentru corupţie, evaziune fiscală sau utilizarea frauduloasă a fondurilor Uniunii Europene. Aceiaşi parlamentari încearcă acum să revizuiască sistemul judiciar, asumându-şi responsabilitatea“, notează Euronews.

Publicaţia a citat şi o serie de jurnalişti români în legătură cu presupusele activităţi de corupţie ale lui Liviu Dragnea.

„Liviu Dragnea este acum cel mai influent politician din România, care controlează compania Tel Drum, o firmă locală de construcţii. Această companie a crescut cu sute de milioane de euro din bugetul naţional şi din bugetul local“, a declarat Attila Biro pentru Euronews.

Jurnaliştii de la Euronews au mai notat şi că judeţul Teleorman este fortăreaţa locală a lui Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite