Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea vor fi liderii grupurilor PSD în Parlament. Amândoi au încercat să modifice Codul penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Nicolicea a încăput din nou în haina de parlamentar
Eugen Nicolicea a încăput din nou în haina de parlamentar

Şerban Nicolae va fi liderul senatorilor PSD, în timp ce Eugen Nicolicea va fi liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor. În legislatura trecută, atât Şerban Nicolae, cât şi Eugen Nicolicea au iniţiat proiecte de modificare a Codului Penal care favorizau infractorii. Acele proiecte se află acum în sertarele Comisiei Juridice şi pot fi trecute oricând pe ordinea de zi.

Şerban Nicolae a iniţiat un proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind  Codul de procedură penală (CPP). Proiectul lui Şerban Nicolae introduce în CPP noţiunea de arest sever, dar interzice arestul preventiv. Practic, acuzaţii de corupţie scapă de arest preventiv şi de cătuşe. Încarcerarea în arestul poliţiei devine practic imposibilă, înainte de judecarea definitivă a cazului. Încătuşarea persoanelor aflate în arest preventiv este interzisă, cu excepţia suspecţilor cercetaţi pentru fapte comise cu violenţă, ai celor care s-au sustras urmăririi penale sau a celor care s-au opus măsurilor preventive.

Tot Şerban Nicolae a depus un amendament pentru modificarea Codului Penal care prevede că orice cetăţean care dezvăluie informaţii din dosarele penale să fie pedepsit cu până la trei ani de închisoare. 

Viitorul lider al deputaţilor PSD, Eugen Nicolicea, a iniţiat un proiect legisaltiv de modificare a Codului penal Proiect de moficiare a Codului Penal care prevede scoaterea parlamentarilor din categoria funcţionarilor publici. Acest lucru însemna că aleşii nu ar mai fi fost traşi la răspundere pentru infracţiunile de abuz în serviciu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite