Şerban Nicolae, despre activitatea lui Kovesi: Astfel de acte sunt de natură să submineze autoritatea statală în România şi invită cetăţenii la dezordine

Şerban Nicolae, despre activitatea lui Kovesi: Astfel de acte sunt de natură să submineze autoritatea statală în România şi invită cetăţenii la dezordine

Senatorul Şerban Nicolae. FOTO Inquam Photos

Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, susţine că argumentele şi concluziile raportului prezentat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, arată o situaţie fără precedent, fiind punctate acte de natură „să submineze autoritatea“ statului român, iar factorii responsabili ar fi trebuit să fi acţionat până acum.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În mod cert, este o situaţie fără precedent. Chiar dacă ea a fost prevăzută ca ipoteză în lege, o asemenea situaţie în care ministrul Justiţiei să ceară revocarea din funcţie a unei persoane cu o asemenea poziţie este una fără precedent. Dar şi faptele, aşa cum au fost prezentate de ministrul Justiţiei, sunt fără precedent. Sinteza prezentată este una care ar trebui sa ne pună pe gânduri“, a declaat Şerban Nicolae, potrivit Agerpres
 
Social-democratul mai spune că raportul prezentat de ministrul Justiţiei arată „disfuncţionalităţi în aplicarea legii şi în asumarea unor raspunderi publice“.
 
„Concluziile unui asemenea raport ar trebui să ne dea de gândit tuturor, nu doar celor care au responsabilităţi publice, ci chiar cetăţenilor obişnuiţi, pentru că arată vulnerabilităţi ale autorităţilor statului român, arată disfuncţionalităţi în aplicarea legii şi în asumarea unor răspunderi publice, ceea ce ar putea pune în pericol drepturi şi libertăţi fundamentale, ar putea afecta instituţiile constituţionale ale statului român, respectarea democraţiei, a statului de drept, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, ale separaţiei puterilor în stat. Din această perspectivă, era de aşteptat ca factorii direct responsabili să fi acţionat din vreme, nu să se ajungă aici - să constatăm un anumit comportament sistematic şi repetat de conflict între instituţiile publice, de discreditare publică a unor autorităţi, prin contestare publică a deciziilor CCR, de subminare a autorităţii Parlamentului şi de intimidare a Guvernului", a arătat Şerban Nicolae.
 
Potrivit liderului senatorilor PSD, în esenţă, astfel de acte „sunt de natură să submineze însăşi autoritatea statală în România şi practic invită cetăţenii la dezordine“. Acesta concluzionează, ioronic: „Cine are putere, trăieşte după legea junglei, cei care nu au putere suportă consecinţele"
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările