Şerban Nicolae, atac la multinaţionale: România e victima unui jaf al gulerelor albe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, vineri, că România este „victima unui jaf al gulerelor albe“, mesajul fiind adresat multinaţionalelor care nu ţin cont de „legislaţia românească sau de acţiunea guvernamentală“.

„Mă surprinde faptul că nimeni nu se indignează pentru faptul că băncile din România, companii multinaţionale, raportează pierderi sau profit zero de ani de zile, se extind ca activitate, au nişte sedii foarte luxoase, un parc auto absolut spectaculos, fac team-buildinguri în staţiuni dintre cele mai căutate din România, dar merg în continuare pe profit zero sau pe pierdere. Şi nimeni nu caută o explicaţie raţională. Nimeni nu protestează pentru faptul că aceste companii acţionează pe piaţa românească de ani de zile şi, cu toate astea, beneficiile aşteptate de la investitorii străini nu apar. Poate lucrurile vor începe să se schimbe. Sau poate cei care protestează vor înţelege că, de fapt, România este victima unui jaf al gulerelor albe, dar foarte albe, şi care nu ţine de legislaţia românească sau de acţiunea guvernamentală“, a declarat senatorul PSD, potrivit Agerpres..

Şerban Nicolae a mai punctat faptul că singurul lucru imputat acestora e că raportează profit zero sau pierderi, nu că nu ar plăti contribuţiile angajaţilor.

„Nu spun că nu plătesc contribuţiile angajaţilor, eu spun că raportează profit zero sau pierderi de ani de zile, de peste cinci ani, foarte multe dintre ele. Şi acest lucru este nefiresc. Motiv pentru care încercăm să luăm măsuri în aşa fel încât să nu se mai procedeze la aşa-numitele optimizări fiscale care semnalizează profitul realizat în România“, a mai spus liderul senatorilor PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite