Şeful diplomaţiei române s-a întâlnit cu asistentul special al preşedintelui SUA Barack Obama pentru Rusia şi Eurasia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, Celeste Wallander, asistent special al preşedintelui SUA FOTO MAE.ro
Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, Celeste Wallander, asistent special al preşedintelui SUA FOTO MAE.ro

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu a avut sâmbătă, o întrevedere cu Celeste  Wallander, asistent special al preşedintelui SUA Barack Obama pentru Rusia şi Eurasia, în cadrul Consiliului Securităţii Naţionale al SUA, în marja Conferinţei internaţionale de securitate de la München.

Cei doi au abordat teme vizând Parteneriatul Strategic şi situaţia de securitate din imediata vecinătate a ţării noastre şi au avut un schimb de opinii privind Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA si situaţia de securitate din imediata vecinătate a ţării noastre, precum şi din regiunea Mării Negre, se arată într-un comunicat al MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat importanţa menţinerii ritmului intensificat de contacte bilaterale la nivel înalt, în special în contextul aniversării în acest an a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi SUA.

Şeful diplomaţiei române a prezentat stadiul proiectului bilateral de amplasare la Baza militară Deveselu a Facilităţii antirachetă Aegis Ashore, care va fi operaţională în 2015 şi va fi integrată în capabilitatea NATO de apărare împotriva rachetelor balistice.

Cei doi oficiali au discutat de asemenea, în detaliu, perspectivele de soluţionare a crizei din Ucraina, având în vedere eforturile în curs de soluţionare.

Totodată, cei doi demnitari au menţionat necesitatea instalării cât mai rapide a unui nou guvern pro-european la Chişinău, care să poată continua apropierea de UE, se mai arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite