Şeful Corpului de Control al premierului: Şefi şi şefuleţi nu renunţă la autoturisme. Chestia cu securitatea este o gogoriţă care ascunde aroganţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Corpului de Control al prim-ministrului, Valentin Mircea, anunţă că Guvernul pregăteşte un raport care va arăta cât cheltuieşte statul cu o serie de şefi din instituţiile guvernamentale care nu renunţă la autoturismul de serviciu.

”De astăzi renunţ la autoturismul de serviciu şi voi merge la birou şi de la birou cu Uber, metrou sau bicicleta. Veţi vedea în curând, în urma raportului de control la Sucursala transporturi auto a RAAPPS, cea care pune la dispoziţie autoturisme pentru Guvern, la preţuri foarte mari şi fără licitaţie, ce m-a determinat sa fac asta. Moda 1 demnitar = 1 masina de serviciu, cu tot cu şofer, dreneaza sume imense din banii de la buget în fiecare luna. Sunt instituţii care nu au hârtie pentru imprimanta, dar au o mulţime de şefi şi şefuleţi care nu renunţă la auto de serviciu, care este considerată un adevărat drept, iar renunţarea la aceasta este un tabu”, a scris şeful Corpului de Control, Valentin Mircea, pe pagina sa de Facebook.

Într-un comentariu, Valentin Mircea arată că sistemul din România nu are echivalent în UE. „Chestia cu siguranţa este o gogoriţă, care ascunde adesea aroganţa celor din funcţii publice. Scene ca aceea cu David Cameron sau primarul Londrei în metrou ni se par PR, dar nu sunt chiar asa. La Bruxelles şi la Paris, unde sunt ameninţări teroriste reale, secretarii de stat şi directorii merg cu metroul şi doar miniştrii/comisarii merg cu autoturism de serviciu”, a mai spus şeful Corpului de Control.

Valentin Mircea a mai spus că premierul Dacian Cioloş nu apelează la coloană oficială, deşi legea îi permite.

„Nu sunt singurul demnitar care nu uita ca singura calitate care nu se pierde, cea de baza, este cea de cetăţean. Sunt ministri si alţi demintari care aleargă la maraton - Dragoş Pîslaru, Raluca Pruna, Adrian Curaj, Dragos Doros, Claudia Vrinceanu etc - şi sunt miniştri în actualul guvern care merg cu metroul şi la film cu copii - Raluca Pruna, Violeta Alexandru şi alţii. Chiar şi primul ministru Dacian Ciolos merge fără coloana şi fără girofaruri. Aceasta este normalitatea şi nimic altceva“, a mai spus Valentin Mircea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite