Şeful ALDE le apără pe Norica Nicolai şi pe Renate Weber: „Dacă cineva a fost neloial, acela a fost Crin Antonescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a reacţionat la excluderea din PNL a europarlamentarelor Norica Nicolai şi Renate Weber şi s-a arătat deranjat în special de afirmaţiile fostului lider PNL Crin Antonescu.Antonescu a declarat, ieri, că Nicolai şi Weberar fi trebuit să se aştepte la excludere, pentru că practicau "un soi de bigamie politică".

„Este incredibil faptul că fostul lider al PNL Crin Antonescu le acuză pe doamnele Nicolai şi Weber de bigamie politică. Dacă cineva a fost neloial în relaţia cu electoratul acela a fost domnul Antonescu alături de PNL. S-au prezentat în faţa votanţilor pe o listă a ALDE şi au ales, a doua zi după alegeri, să părăsească Grupul şi să se alăture PPE.

Am stat alături de Crin Antonescu, la o conferinţă de presă, la Bucureşti în aprilie 2014, când a infirmat orice negociere cu PPE, chiar înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile europene. Dacă acesta nu este un exemplu clar de lipsă de onestitate, nu ştiu ce alt exemplu am putea folosi. Suntem fericiţi să le avem alături de noi pe Norica Nicolai şi Renate Weber. ALDE este grupul politic unde ar trebui să fie toţi liberalii din România!”, a spus Verhofstadt.

Liberalii au decis ieri, într-o şedinţă restrânsă a conducerii partidului, să le excludă din formaţiune pe europarlamentarele Renate Weber şi Norica Nicolai, pe motiv că acestea nu au aderat, alături de restul colegilor, la grupul PPE, ci au rămas în ALDE.

Propunerea de excludere a celor două eurodeputate urmează să fie înaintată Biroului Politic Naţional al partidului, care o va vota la următoarea şedinţă.

La scurt timp după anunţarea acestei decizii, fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a comentat decizia liberalilor, la postul B1 TV.

„Nu este nimic surprinzător“, a spus el. „Despărţirea de PNL era consumată de luni de zile de când au aderat la alt grup politic“, deoarece a trecut un an aproape, de când „conducerea partidului a încercat să le convingă pe cele două doamne să se alăture partidului“. „Era un soi de bigamie politică de neacceptat“, a conchis Antonescu.

Citeşte şi:

Norica Nicolai şi Renate Weber, excluse din PNL pentru „erezii ideologice“. Crin Antonescu: Era o bigamie politică

Liberalii au decis astăzi, în şedinţa conducerii partidului, să le excludă din formaţiune pe europarlamentarele Renate Weber şi Norica Nicolai, pe motiv că acestea nu au aderat, alături de restul colegilor, la grupul PPE, ci au rămas în ALDE, au declarat surse politice citate de Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite