Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, despre legile justiţiei: „Există infringement, există opţiunea nucleară...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Cristea. FOTO Eduard Enea
Angela Cristea. FOTO Eduard Enea

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Angela Cristea, afirmă că Bruxelles-ul are o serie de instrumente de intervenţie pentru a răspunde încălcării principiilor statului de drept în România, potrivit unui declaraţioi date la RFI.

„Vom folosi cu mare atenţie instrumentele pe care le avem la dispoziţie... există procedura de infringement, există opţiunea nucleară, dar sperăm să nu ajungem acolo”, a afirmat Angela Cristea, referindu-se la eventuale încălcări ale statului de drept de către Puterea de la Bucureşti, în interviul dat pentru RFI.

„Încercăm să ne uităm mai mult la fapte şi mai puţin la vorbe, asta este foarte important, dar suntem foarte îngrijoraţi”, a continuat şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Cu privire la nou înfiinţata Secţie specială de investigare a magistraţilor, Cristea spune că apariţia acestei structuri, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneţia,  ridică mari semne de întrebare, iar ”primele sale acţiuni nu sunt de natură să ne liniştească”.

Referitor la ultimele acuzaţii venite dinspre PSD şi ALDE, potrivit cărora rapoartele MCV ar folosi date ”măsluite”, Angela Cristea a subliniat că toate datele provin din surse publice, marea lor majoritate de la instituţiile statului român. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite