Şefa liberalilor austrieci cere excluderea partidului ALDE românesc din familia europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa partidului liberal austriac NEOS – Noua Austrie şi Forumul Liberal, Beate Meinl-Reislinger, a cerut luni, în mod oficial, excluderea partidului lui Călin Popescu Tăriceanu din familia europeană ALDE. Aceasta ar fi motivat solicitarea prin refuzul ALDE de a se retrage din coaliţia de guvernare sau de a se delimita de parteneriatul cu PSD, o formaţiune „zguduită de scandaluri de corupţie”.

Şefa partidului liberal austriac NEOS – Noua Austrie şi Forumul Liberal, Beate Meinl-Reislinger, a trimis luni o scrisoare oficială liderilor ALDE europeni, cerându-le acestora aplicarea articolului 9 în cazul partidului lui Călin Popescu Tăriceanu, relatează G4media. Potrivit aceleiaşi surse, articolul se referă la excluderea unor membri „care acţionează împotriva intereselor şi valorilor grupului”.   

Motivul invocat de Beate Meinl-Reislinger ar fi „refuzul ALDE de a părăsi coaliţia de guvernare” sau măcar de a se delimita de partenerul social-democrat, „zguduit de scandaluri de corupţie”. Mai mult, toate partidele austriece, de la guvernare sau din opoziţie, fac de ieri presiuni uriaşe asupra şefului socialistilor austrieci (SPÖ) , fostul cancelar Christian Kern, in vederea adoptării unei poziţii asemănătoare în privinţa PSD, informează aceeaşi sursă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite