Şefa ANES: Eu sunt femeia motostivuitor. Când m-au înjurat 700.000 de hateri, am ştiut să gestionez situaţia pentru că sunt ginecolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse, Graţiela Drăghici, cunoscută pentru declaraţia controversată potrivit căreia „şi femeia poate fi motostivuitor”, a vorbit vineri, la Şcoala de vară a PSD, declarând că „a ajuns un brand naţional”. Aceasta a precizat că deşi a fost „înjurată de 700.000 de hateri”, a ştiut să gestioneze situaţia deoarece este ginecolog.

„Dacă nu ştiaţi, sunt un brand naţional, eu sunt femeia motostivuitor. Am devenit în 48 de ore un sterotip de gen. Pe mine când m-au înjurat 700.000 de hateri a fost ca şi cum m-ar fi plesnit fiecare cel puţin o dată. Dar mi-am gestionat situaţia pentru că sunt ginecolog şi din punct de vedere medical ştiam ce mi se întâmplă”, a spus Graţiela Drăghici, şefa ANES.

Graţiela Drăghici a devenit cunoscută pentru o declaraţie făcută în februarie, anul acesta în care încerca să explice stereotipurile de gen.

„Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar sunt puţine. De ce un bărbat nu poate fi om de servici?”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite