Şedinţe interne la PDL şi PNL. Monitorizarea cabinetului Ponta şi a secretarilor de stat, principalele subiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PDL vor monitorizarea cabinetului Ponta  FOTO Mediafax
Liderii PDL vor monitorizarea cabinetului Ponta  FOTO Mediafax

Săptămâna care urmează este una a decziilor importante în PDL şi PNL. Democrat-liberalii iau în calcul constituirea unor comisii de specialitate interne care să monitorizeze activitatea fiecărui minister din cabinetul condus de Victor Ponta. În acelaşi timp, liberalii vor începe împărţirea funcţiilor de secretar de stat, dar şi a altor funcţii de rang inferior.

În PNL vor fi două întâlniri. Mâine, cu începere de la ora 10.00 va avea loc Biroul Politic Central, iar de la ora 11.30 Consiliul Naţional Executiv.

„Luni vor fi şedinţele BPC şi CNEx în care o să aprobăm lista cu secretarii de stat, dar şi alte demnităţi publice de rangul doi legate de structura Guvernului', a explicat Dan Mihalache, secretarul general al PNL.

Liberalii vor trebui însă să ţină cont de algoritmul impus de premeirul Victor Pnota, care prevede o reducere a numărului de secretari de stat, dar şi a altor funcţii din ministere.

Vicepremierul Liviu Dragnea susţinea că, în urma reorganizării ministerelor, vor fi aproximativ 60 de posturi de secretari de stat în cadrul Guvernului.
„Abia după ce vom finaliza procesul de reorganizare pentru toate ministerele o să vedem care este numărul total al secretarilor de stat. Pot estima că s-ar putea să ajungă numărul de secretari de stat undeva spre 60. Către 55-60, dar este o estimare. Trebuie să vedem cu ce propunere vine fiecare ministru", a spus Dragnea.

PDL vrea să monitorizeze Guvernul


Conducerea PDL se va reuni în şedinţă de Birou Permanent Naţional. Liderii formaţiunii vor lua în considerare constituirea unor comisii de specialitate interne care să monitorizeze activitatea fiecărui minister din cabinetul condus de Victor Ponta.

„E prima şedinţă de Birou politic şi va trebui să discutăm teme politice de actualitate. Vom discuta poziţia PDL faţă de principalele teme care sunt pe agendă acum, pe care le anunţă USL, faţă de regionalizare, de exemplu.Vom discuta, de asemenea, teme ale noastre, interne, de organizare instituţională a partidului pe comisii de specialitate care să monitorizeze fiecare minister din Cabinet (Cabinetul Victor Ponta -n.r.). Şi sigur, priorităţi legislative pe care să le susţinem în Parlament. Asta este ce vă pot spune astăzi. Noi o să ne mai întâlnim înainte de şedinţa Biroului Permanent, aşa cum facem dintotdeauna, pentru a vedea şi alte urgenţe, dar cred că acestea sunt cele esenţiale', a explicat secretarul general al partidului, senatorul Gheorghe Flutur.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite